Ekmeği buzdolabında saklayanlar aman dikkat! Bu zararını kimse bilmiyor

Ekmeği buzlukta ya da buzdolabında saklıyorsanız aman dikkat! Uzmanlar kesin bir dille uyardı.
Ekmeği buzdolabında saklayanlar aman dikkat! Bu zararını kimse bilmiyor

Gün içinde alınan ekmeklerin bayatlamasına karşın buzdolabının buzluğuna konması ve dondurulması herkesin yaptığı bir şey. Fakat bu durumun tehlikesini kimse bilmiyor. Uzmanlarda bu konuda kritik uyarı geldi. 

Türkiye'de ekmek sabah, öğle ve akşam tüketilen bir besindir. Bu nedenle herekesin evinde bulunan ekmeklerin tazeliğini korumak için buzluğu konması da yine çoğu insanın yaptığı bir hata. O gün fazla ekmek kaldığında iyice bayatlamaması için ve sabah tekrar çözdürüp yemek için buzluklara atılmaktadır. Ama çok önemli bir detay atlanıyor. Peki ekmeklerin buzlukta saklanmasının zararları neler? İşte uzmanlar tarafından yapılan kritik uyarı. 

EKMEKLERİ BUZLUKDA SAKLAMANIN ZARARLARI

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara göre ekmeklerin ömürlerinin uzatılması için buzluklara konması ya da buzdolabında saklanması sağlığa zarar veriyor. Ekmeklerin bayatlamaması için buzdolabında saklanması uzmanlar tarafından geriye hareket olarak adlandırılıyor. Bu durum ise ekmeğin kristalize olmasına sebep oluyor.

Kristalize teriminin ne olduğunu açıklayan uzmanlar ekmeklerin buzdolabında saklanması durumunda yapısında bulunan su moleküllerinin azaldığını ve böylece ekmekte sadece karbonhidratın kaldığını açıklandı. Bu duruma ise kristalize denmektedir. Uzmanlar ekmeklerin hava almayan kaplarda saklanmasının daha doğru olduğu konusunda da vatandaşları uyardı. 

Ekmeklerin 3 gün dışarda saklanabilmesinin mümkün olduğuna değinen uzmanlar bu şekilde saklamanın daha doğru olduğunu ifade ettiler. Ayrıca gün içinde alınan ekmeğin tüketilmesi ve ihtiyaçtan fazla alınmaması konusunda da vatandaşı uyardılar. 

İlgili Haberler