Ramazan'da sahurda bunu yiyen iftara kadar gram acıkmayacak! En çok tok tutan besinler açıklandı

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşları sahur telaşı sararken hem oruç tutup hem de zayıflamak isteyenlere sahurda tok tutan gıdalar açıklandı.
Ramazan'da sahurda bunu yiyen iftara kadar gram acıkmayacak! En çok tok tutan besinler açıklandı

Ramazan'da sahurda bunu yiyen iftara kadar gram acıkmayacak! En çok tok tutan besinler açıklandı - Müslümanlar için kutsal kabul edilen ve oruç ayı olarak anılan Ramazan ayına sayılı günler kala milyonlarca kişi sahurda ne yemeli? sorusuna yanıt aramaya başlamıştı. 

İftar saatine kadar aç kalmamak ve oruç tutmaya dayanmak adına tok tutan besinler ve gıdalar araştırılmaya başlanırken her sahurda yenmesi gereken 3 besin açıklandı. Beslenme uzmanları her sahurda mutlaka yenmesi gereken 3 sihirli besini açıklarken bu besinleri tüketen kişilerin açlık kan şekerlerinin daha yavaş bir şekilde düşeceğini ve bu sayede daha az açlık hissedeceklerini ifade etti. 

SAHURDA ACIKMAMAK İÇİN NE YEMELİ, NELERE DİKKAT ETMELİ?

Ramazan'da oruç tutmak isteyen kişilere beslenme uzmanları tok tutan ve kilo yapmayan sihirli formülü verdi. Sahur sofralarında mutlaka yer alması gereken ilk besin olarak lor peyniri açıklandı. Lor peyniri diğer peynir türlerine göre daha fazla tokluk hissi verirken bu nedenle mutlaka tercih edilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. 

Sahurda içilecek bir bardak kefir de hem sağlıklı bir öğün hem de tok tutan bir gıda olarak öne çıkıyor. Sahurda lor peyniri, yumurta ve kefir yiyen kişilerin yüksek miktarda hamur işi yiyen kişilere oranla daha fazla tok kalacakları belirtilirken sihirli püf noktası ise muz olarak öne çıkıyor. Diyetisyenler her sahurda kabızlık sorunu olmayan kişilerin mutlaka muz tüketmelerini öneriyor. Muz vücudun potasyum ihtiyacını karşılarken aynı zamanda uzun süreli tokluk hissi sağlaması ile öne çıkıyor. 

İlgili Haberler