Canan Karatay Ramazan'da tok tutan yiyecekleri açıkladı! Bunları yiyen acıkmıyor

Ramazan ayı için heyecanlı telaş devam ediyor. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar bu gece ilk sahura uyanacak. Sahurda tok yiyeceklere ilişkin bilgiler araştırılırken Canan Karatay merak edilen o listeyi paylaştı.
Canan Karatay Ramazan'da tok tutan yiyecekleri açıkladı! Bunları yiyen acıkmıyor

 Canan Karatay Ramazan'da tok tutan yiyecekleri açıkladı! Bunları yiyen acıkmıyor - 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı için Müslüman aleminin geri sayımı tamamlanıyor. İlk sahura 23 Mart Perşembe gecesi kalkacak olan İslam alemi için pek çok uzman uzun sürecek açlık halinde tok tutacak besinlere ilişkin bilgiler paylaşıyor. Sahurda yenilen bazı yiyecekler gün boyu dinç ve enerjik kalmaya imkan tanırken Canan Karatay'ın önerileri ile sahur sofralarından eksik edilmemesi gereken besinler listelendi. 

SAHURDA DENGELİ BESLENİN

Sahurda da dengeli ve düzenli beslenmenin önemine dikkati çeken uzmanlar, karbonhidrata yüklenilmemesi geretiğini belirtti. 23 Mart Perşembe günü ilk orucunu tutacak olan Müslümanlar, Ramazan ayı boyunca sahur ve iftardaki beslenme düzenlerine dikkat edecek. Oruç tutacak vatandaşların gün boyu dinç olmak için sağlıklı ve yeterli beslenmesi gerekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerileri ile sahur sofralarında bulundurulması gereken ve tüketilmesine özel gösterilecek besinleri derledik. 

SAHURDA TÜKETİLMESİ GEREKEN TOK TUTAN BESİNLER

Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında oruç tutacak olanlar için tavsiyeler verdi. Ezber bozan açıklamalarıyla tartışma konusu olan Prf. Dr. Karatay, sahurda tüketilecek besinlerin önemine dikkati çekti. Uzun süre tok kalınması için tüketilmesi gereken besinleri açıklayan Prof. Dr. Karatay,  5 besini sıralayarak bunların tokluk süresini artırdığını belirtti. Prof. Dr. Canan Karatay'ın sıraladığı besinler ise şu şekilde sıralandı;

Süt: Süt içmek rahat uyumayı ve gerekli proteinleri sağlayarak, gün boyu tok hissetmeyi sağlar.

Peynir: Protein yönünden zengin bir besin olan peynir, sahurda tok hissetmeye yardımcı olur. 

Yulaf: Kalorisi düşük, doyuruculuğu yüksek bir besin olan yulaf, çözünebilir lif (beta-glukan) içeriği nedeniyle mide hacmini doldurarak uzun süre tokluk hissi verir.

Yumurta: Yumurta kaliteli protein içeriği nedeniyle uzun süre tok tutan yiyecekler arasında yer alır. Yumurtayı yağda yapmak yerine haşlayarak yemek Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiyeleri arasındadır. 

Tahıl ekmeği: Tahıl ekmeği sağlıklı yaşam için gereklidir. Ayrıca uzun süre tok tutma özelliği bulunur. İçerdikleri sayesinde sağlık dostu olan tahıl ekmeği, uzun süren oruç nedeniyle Ramazan ayında tüketilmesi önerilir.

İlgili Haberler