Bunama ve Alzheimer riskine karşı tam koruma sağlıyor! Günde sadece 3 kez bu besini tüketin

Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlayan besinler uzmanlar tarafından açıklandı. Bu ürünleri düzenli olarak tükettiğiniz de 65 yaşından sonra riski daha da artan Alzheimer hastalığına yakalanma riskinizi düşürün.
Bunama ve Alzheimer riskine karşı tam koruma sağlıyor! Günde sadece 3 kez bu besini tüketin

Bunama ve Alzheimer riskine karşı tam koruma sağlıyor! Günde sadece 3 kez bu besini tüketin: Alzheimer hastalığı günümüzün korkutan hastalıklarından biri. Yakalanma riski genetik faktörlere de dayanabiliyor. Bu hastalık kişinin günden güne bunamasına ve daha sonraki safhalarda ise beyninin küçülmesiyle birlikte harekette kısıtlanmalar ve tabi ki en sonunda ölümle sonuçlanıyor. Bu hastalık genellikle 65 yaş ve üzeri insanlarda görülmektedir. Yavaş yavaş başlayan ve daha sonra hızlı bir şeklide devam eden bu hastalıktan korunmak mümkün. Hafızayı güçlendirmek için tüketilen bu besinler Alzheimer hastalığına karşı tam korumu sağllıyor. 

Hafızayı güçlendiren ve zihni zinde tutan besinlerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Bu besinler sizi ilerleyen yaşlarda bu hastalığa karşı koruyacaktır. Hafızayı güçlendirecek ve beyni sürekli uyanık tutacaktır. Bu da Alzheimer hastalığına karşı sizi koruyacaktır.

BEYNİ ZİNDE TUTAN BESİNLER

Uzmanlar tarafından açıklanan ve önerilen bu besinler yapılan çalışmalar sonucunda beyni zinde tutarak Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlıyor. Peki Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlayan besinler hangileri? 

1.Köri

2. Limon

3. Balık ve deniz ürünleri

4. Yaban mersini

5. Avokado

6. Ispanak

7.Badem

8. Reyhan

10. Havuç  suyu

11. Adaçayı 

ALZHEİMER HASTALARI NELERE DİKKAT ETMELİDİR?

Alzheimer hastalığına yakalanan hastaların dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki kabız yapan yiyeceklerden uzak durmak olacaktır. Ayrıca bol bol lifli yiyeycekler tüketilmelidir. Yüksek karbonhidrat içeren besinlerden uzak durulmalı.

Yemekler ılık tüketilmelidir. Sebze ve meyve bolca tüketilmelidir. Yağlı ve tuzlu yiyecekleri tüketmemelidir. 

İlgili Haberler