AB kan grubuna sahip olanları kapsayan BÜYÜK RİSK açıklandı!

Kan grupları ile ilgili bilim insanlarının yaptığı çalışmalara her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Özellikle yapılan son çalışmada AB kan grubuna sahip olanlar için resmen uyarı yapıldı. O kişileri kapsayan büyük risk açıklandı!
AB kan grubuna sahip olanları kapsayan BÜYÜK RİSK açıklandı!

Konu ile ilgili Sabah’ın aktardığı haberin detaylarına göre AB kan grubuna sahip olan kişilerin o hastalığa yakalanma riski, diğer kan grubuna sahip olanlara kıyasla yüzde 82 daha fazla!

İleri yaş grupları için ciddi bir hastalık olarak bilinen Demans hafızayı ve beyni olumsuz olarak etkiliyor. Demans, kişinin günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve günlük hayatını devam ettirmesi için düşünme, hatırlama, dil muhakeme yeteneğinin kaybetmesine neden olabilen bir hastalıktır. Konu ile ilgili yapılan son çalışmada AB kan grubuna sahip olanların diğer kan grubundaki kişilere kıyasla demansa yakalanma olasılığının yüzde 82 daha fazla olduğu aktarıldı.

DEMANS İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bilim insanları demans için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kişilerin demans hastalığına yakalanma riskinin azaltılması için yapılan çalışmalarda farklı sonuçlar elde edilmeye devam ediliyor.

KAN GRUBU VE DEMANS RİSKİ

Kan grupları ve demans arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarabilecek yeni bir çalışma yapıldı. Buna göre bazı kan gruplarına sahip olan kişilerde Demans ve Alzheimer rahatsızlığına yakalanma riskinin daha fazla olduğu belirtildi.

RİSK YÜZDE 82 DAHA FAZLA!

Konuya ilişkin Neurology Dergisi’nde bilim insanları tarafından yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı. Buna göre AB kan grubuna sahip olan kişilerin diğer kişilere kıyasla demans, Alzheimer ve bunama hastalıklarına yakalanma olasılığı yüzde 82 daha fazla.

Araştırma yazarı Mary Cushman, "Çalışmamız kan grubuna ve bilişsel bozulma riskine bakıyor, ancak birkaç çalışma yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve diyabet gibi faktörlerin bilişsel bozulma ve bunama riskini artırdığını gösterdi" dedi.

Not: Haberimiz bir teşhis niteliği taşımamaktadır. Belirli bir rahatsızlığınız olduğundan şüpheleniyorsanız mutlaka doktor görüşü almanız önerilmektedir.