Herkesin evinde var! Eris varyantına yakalanmamak için direkt bunu tüketin

Türkiye, koronavirüs salgınını geride bıraktı ancak şimdi de Eris varyantı hızla yayılma başladı. Vakaların hızlı bir şekilde artması sonrasında uzman isim Canan Karatay tarafından o besin için öneri geldi! İşte detaylar..
Herkesin evinde var! Eris varyantına yakalanmamak için direkt bunu tüketin

Yaptığı açıklamalarla ve önerileriyle gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer eris varyantına karşı uyardı. Özellikle sonbahar ve kış aylarına girilmesi ile birlikte mevsimsel hastalıklarda hızlı bir şekilde artmaya başladı. Burada önemli olan bağışıklığı güçlendirecek besinler almak! Karatay’ın önerileri bu açıdan gündem oldu!

tursuuuuuu.png

ERİS VARYANTINA KARŞI TÜKETİN

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için turşu, turşu suyu ve sirke gibi ürünlerin tüketilmesi öneriliyor. Evde sirke yapma imkanınız varsa, mutlaka evde yapılmış ürünleri kullanmanız önerilmektedir. Sirkenin bakteri ve virüsleri etkili bir şekilde yok ettiği bilinmektedir.

Karatay, yaptığı açıklamasında eris varyantına benzer olarak diğer virüslerin sürekli olarak mutasyona uğradığı ve değiştiğini söyledi. Virüslerin aslında her zaman olduğunu ancak zaman içerisinde vücut direncinin zayıf olduğunun da altını çizdi.

tursuuu.png

KIŞ AYLARINDA DİKKATLİ OLUN

Kış aylarında bağışıklık sisteminin daha da güçlenmesi için kelle paça ve kemik suyu gibi besinlerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Karatay, D vitamini seviyesini artırmak ve C vitamini alımını da artırmak gerektiğini söyledi. Bu noktada devreye giren sirke ve turşu suyu içerisindeki E ve C vitamini ile bağışıklık sisteminin desteklenebileceği belirtildi.