Bazı insanları neden daha fazla sivrisinek ısırdığı ortaya çıktı! Duyunca çok şaşıracaksınız

Sivrisineklerin neden belirli kişileri daha çok ısırdığı ortaya çıktı. Yapılan bilimsel çalışmaların sonucu haberimizde yer alıyor.
Bazı insanları neden daha fazla sivrisinek ısırdığı ortaya çıktı! Duyunca çok şaşıracaksınız

Sivrisinek bazı insanları diğer insanlara göre daha fazla ısırmaktadır. Bunun sebebi ise hep merak edilmiştir. Bu konuda yapılan bir araştırmaya göre bazı insanların mıknatıs gibi sivrisinekleri neden çektiği ile ilgili bir sonuca ulaşıldı. Duyunca çok şaşıracaksınız. İşte sebebi haberimizde yer alıyor. 

Yapılan araştırmalara göre Zambiya'daki bir açık hava test alanında serbest dolaşan Afrika sıtma sivrisineği Anopheles gambiae'ye dayanmakta olduğu açıklandı. New York'ta yapılan bir haber doğrultusunda sivri sinekler BO olarak bilinen bir vücut kokusunu sever ve bu kokuya gelirler. Vücuttaki bu kokuyu 100 metre öteden alan bu sivrisinekler özellikle o insanları ısırırlar. Bununla birlikte sivrisinek ısırığı çoğu zaman önemlidir. Öyle ki bazı ölümcül hastalıkları size taşıyabilirler.

SİVRİSİNEKLERİN NEDEN BAZI İNSANLARI DAHA ÇOK ISIRDIĞI ANLAŞILDI

Yapılan araştırma ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Burada yapılan araştırmada her gece 200 aç sivrisinek serbest bırakıldı ve bunların insan derisini taklit ederek yapılan 35 derece olarak ısıtılmış eşit aralıklara yerleştirilmiş pedlere ne sıklıkta kondukları araştırıldı. 

Araştırma sonucunda elde edilen sonuçlara göre vücut kokusu sivrisinekler için bilinen bir işaret olan CO2'den daha çekici bir yem olarak anlaşılmaktadır. Terli ve kokan koltuk altlarının o insanları sivrisinekleri mıktanıs gibi çekebileceğini açıkladılar. 

Ayrıca sivrisineklerin en çok belirli saatlerde saldırmaktadırlar. Sivrisinekler en çok akşam 22.00 ve sabaha karşı 02.00'de ısırmaktadırlar. Bu saatlere dikkat edilmesi ve önlemler alınması gerekmektedir. Sivrisinek ısırığına maruz kalınması oldukça risklidir. 

İlgili Haberler