Canan Karatay İbni Sinan'ın formülünü verdi! Unutkanlığın kesin çözümü fil hafıza olacaksınız

Balık hafıza hastalığı olan, her şeyi unutuyorum diye yakınanlara Canan Karatay bekledikleri formülü açıkladı. 5 dakika önce konuştuğunu unutanlar, dün ne yediğini hatırlamayanlar işte çaresi...
Canan Karatay İbni Sinan'ın formülünü verdi! Unutkanlığın kesin çözümü fil hafıza olacaksınız

Canan Karatay İbni Sinan'ın formülünü verdi! Unutkanlığın kesin çözümü fil hafıza olacaksınız - Artık sadece iş hayatının değil günlük hayatın da son derece stresli olması, tüketilen yiyeceklerin içerisine konulan katkı maddeleri, uzayan ekran süresi ve uyku saatlerindeki değişiklikler pek çok kişinin hafıza sorunu yaşamasına neden olmuştu.

Özellikle de pandemiden sonra artan sisli hafıza şikayetleri ile unutkanlık pek çok kişinin sorunu haline gelirken ünlü doktor Canan Karatay unutkanlık yaşayan kişilere tavsiyelerde bulundu. Modern tıp gelişmeden önce İbni Sina tarafından kullanılan hafıza arttırıcı formül açıklandı.

GÜÇLÜ HAFIZANIN SIRRI CEVİZ SUYUNDA SAKLI!

Prof. Dr. Canan Karatay, hafızayı güçlendirmek ve zihni tazelemek için ceviz suyunun önemine sık sık dikkat çekmeye devam ederken hafıza sorunları yaşayan kişilere ceviz suyu tüketmelerini önerdi.

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN BİTKİLER, DOĞAL KÜRLER HANGİLERİ?

İbni Sina tarafından ise asırlar önce unutkanlığa karşı önerilen sihirli baharatlar olduğu ortaya çıkartıldı. Canan Karatay yapmış olduğu açıklamasında biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardalın hafızayı doğal yollardan güçlendirdiğini iddia etti.

Özellikle de biberiyenin hafıza üzerinde son derece olumlu bir etkisi olduğu belirtilirken hardal, zencefil ve zerdeçalda fil gibi güçlü bir hafızaya kavuşmak isteyen kişilerin tüketmeleri gereken bitkiler arasında yer alıyor.