Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından Zafer Partisi'nden istifalar peş peşe geldi

Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na destek vermesiyle birlikte Zafer Partisi'nde toplu istifalar yaşanmaya başladı.
Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardından Zafer Partisi'nden istifalar peş peşe geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 2.tur seçimlerinde desteklediği cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Yapmış olduğu açıklamada CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini duyurdu. Bunun ardından Zafer Partisi'nden toplu istifalar yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz gün Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanı Önder Çekmegeli ve teşkilatının istifası gündem olmuştu. Bugün ise Alaşehir İlçe Başkanı Süleyman Şah ile birlikte 30 partili de Zafer partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

SİNAN OĞAN'IN TARAFINDA YER ALMAYI ŞEREF SAYARIZ

Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanı adayımız olan Sinan Oğan'ın tarafında yer almayı şeref sayarız. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararımızı kamuoyuna bildiririz." ifadeleri kullanıldı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından yapılan açıklamada 2.tur seçimlerinde destekleyecekleri ismin Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Bu ismi açıklanmasının ardından Zafer Partisi'nden istifa haberleri gelmeye başladı. Dün Manisa Zafer Partisi Alaşehir İlçe Başkanı Süleyman Şah ve yöntemi kurulu üyeleri bu karara tepki gösterdiler ve istifa ettiler. Bunun ardından istifa kararları gelmede devam etti.

ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ

Manisa'da Zafer Partisi Alaşehir İlçe Başkanı Süleyman Şah tarafından yapılan istifa açıklamaları arasında şu ifadeler yer aldı; 

"Millet İttifakı tarafında olmayıp yönetim olarak istifamızı sunar, seçimlerimizin demokratik ve güvenli bir ortamda yapılmasını temenni ederiz. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararımızı kamuoyuna bildiririz." dedi. 

İlgili Haberler