Ümit Özdağ'ın sığınmacı açıklamalarına Numan Kurtulmuş yanıt verdi!

Bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile ikinci tur seçimlerinde anlaşma sağladıklarını ifade eden Özdağ'ın yaptığı açıklamalara Numan Kurtulmuş yanıt verdi.
Ümit Özdağ'ın sığınmacı açıklamalarına Numan Kurtulmuş yanıt verdi!

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kısa bir süre kala ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nı desteklediğini duyurdu. Bu açıklamaların ardından Ümit Özdağ ise ATA İttifakı'nın dağıldığını her ismin ya da partinin kendi desteklediği ismi açıklayabileceğini ifade ederek Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşma sağladı.

ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLADI!

Bugün sabah saat 11.00'da Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ'ın ortak düzenlediği basın açıklamasında özellikle de sığınmacılar konusunda ortak bir karara varıldığına işaret edilmişti. Özdağ tarafından yapılan açıklamalarda Cumhur İttifakı'nın bu şekilde bir tutumu olmadığını "Numan Kurtulmuş'a sorduk. Bizden destek istediler. Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların ülkelerine göndermesine içermiyordu. Kemal Bey sığınmacıların vatanlarına dönmeleri gerektiğini söyledi. Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu ikinci turda destekleme kararı verdik. Hayırlı olsun." şeklinde yaptığı açıklamalar ile duyurmuştu.

ÖZDAĞ'IN SIĞINMACI AÇIKLAMALARINA YANIT GELDİ! 

Sığınmacılar konusunda Numan Kurtulmuş ile yapılan görüşmelerde istenilen yanıtın alınamadığından bahseden Özdağ'ın açıklamalarına Kurtulmuş sosyal medya hesabından şu şekilde yanıt verdi;

"Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği "Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu" şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir."

Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu hazırladıkları 7 maddelik protokolü imzalayarak anlaşmaya vardı.

İlgili Haberler