Zafer Partisi oy oranı yüzde kaç, seçimde ne kadar oy almıştı?

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklarken Zafer Partisi oy oranı merak konusu oldu.
Zafer Partisi oy oranı yüzde kaç, seçimde ne kadar oy almıştı?

Zafer Partisi oy oranı yüzde kaç, seçimde ne kadar oy almıştı? Türkiye 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandığa gitmeye hazırlanırken ittifakların oy oranları da merak konusu olmuştu. 

Yapılan seçimde yüzde 5,3 oy oranı alarak büyük bir çıkışa imza atan ama 2. tura kalmayı başaramayan ATA ittifakı adayı Sinan Oğan yaptığı açıklama ile Cumhur ittifakına destek vereceğini duyurmuş, ATA ittifakı resmen dağılmıştı 

ZAFER PARTİSİ SEÇİM SONUÇLARI OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklamıştı. 

Özdağ, "Bu 13 milyon sığınmacı ve kaçak vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız, kiraların yükselmesini engelleyemeyiz" diyerek Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini ilan ederken partisinin oy oranı da merak konusu olmuştu. 

14 Mayıs Pazar Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Zafer Partisi yüzde 2,23 oranı ile 1 milyon 529 bin 119 oy almayı başarmıştı. 

İlgili Haberler