Sedat Cezayirlioğlu kimdir, nereli? Sedat Cezayirlioğlu neden gündem oldu?

Gündemin nabzını tutan sosyal medya uygulamaları arasında olan X’te Sedat Cezayiroğlu’nun gündem olduğu görüldü. Kullanıcılar arama motorları üzerinden Sedat Cezayiroğlu kimdir, neden gündem oldu? sorusuna yanıt arıyor.
Sedat Cezayirlioğlu kimdir, nereli? Sedat Cezayirlioğlu neden gündem oldu?

Dün Erzincan İliç bölgesinde meydana gelen maden faciası sonrasında gündem olan Sedat Cezayiroğlu'nun kim olduğu merak konusu oldu. Sedat Cezayirlioğlu kimdir, nereli? Sedat Cezayirlioğlu neden gündem oldu?

Sözcü’nün aktardığı son dakika haberine göre Sedat Cezayiroğlu gözaltına alındı.

SEDAT CEZAYİROĞLU KİMDİR?

Sedat Cezayiroğlu kimdir? Sorusu bugünün en sık araştırılan arama konusu olarak yerini aldı. 1967 yılında dünyaya gelen Cezayiroğlu Erzincan İliçlidir. Eğitimini Erzincan’da tamamlayan Sedat Cezayiroğlu kamuda 30 yıl boyunca görev almıştır.

2016 yılında Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren altın madenine karşı toprakları savunmaya başlamıştır. Burada pek çok zorluğa göğüs gerdiği ifade edilen Sedat Cezayiroğlu TCDD’deki görevinden de ayrılmıştır. Altın madenine karşı yaklaşık 40’a yakın dava açtı. Davalarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Uluslararası Ceza Mahkemesine kadar taşıdığı biliniyor.

2022 yılında meydana gelen siyanür felaketi sonrasında bölgeye giden Cezayiroğlu’na siyasi partilerden sadece Zafer Partisi Ümit Özdağ’ın sahip çıkması ile o dönem yine gündem olmuştur. Siyasi hayatına da Zafer Partisi’nden giren Cezayiroğlu, seçimlerden sonra Zafer Partisi Çevreden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini üstlendi.

Dün Erzincan’da meydana gelen maden faciasından sonra bölgeye giden Sedat Cezayiroğlu’nun gözaltına alındığı belirtildi.