YSK e-Devlet SEÇMEN KAYDI sorgulama! 31 Mart seçmen kağıtları! 31 Mart nerede oy kullanacağım?

Yerel seçimler adım adım yaklaşmaya devam ediyor. 2 aydan az bir süre kalan 31 Mart 2024 yerel seçimleri için vatandaşlar şimdiden seçmen kağıtları ve nerede oy kullanacakları için araştırma yapmaya başladı! YSK e-Devlet seçmen kaydı sorgulama
YSK e-Devlet SEÇMEN KAYDI sorgulama! 31 Mart seçmen kağıtları! 31 Mart nerede oy kullanacağım?

Seçimlerden önce oy kullanacak vatandaşlar için seçmen kağıtları dağıtılacak. Seçmen listelerinde isimlerini kontrol edip, adres değişikliği yapmak isteyenler arama motorları üzerinde nerede oy kullanacağım? Hangi sandıkta oy kullanacağım? sorularını araştırmaya başladı.

31 Mart 2024 yerel seçimler için aktarılan habere göre yerel seçim takvimine göre seçmen bilgi kağıtları şubat ayından itibaren çıkmaya başlayacak. Vatandaşlar muhtarlıklardan ya da YSK’nın internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilecek.

31 MART NEREDE OY KULLANACAĞIM?

31 Mart yerel seçimleri için nerede oy kullanacaklarını merak edenler için detaylar netleşmeye başladı. 4 Ocak tarihinde seçmen listeleri askıya çıktı. Vatandaşların seçime gidecekleri seçmen kağıtları için seçmen kağıtları 29 Şubat tarihinde dağıtılmaya başlanacak.

Seçmen kaydını sorgulamak isteyenler "https://secmen.ysk.gov.tr/secmen-yurtici" adresi üzerinden işlem yapabilecek.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Seçmen kaydını sorgulamak isteyenlerin de tercih edebilecekleri kanallar belli oldu. YSK’nın internet adresi üzerinden kontrol edebilecekleri gibi e-Devlet üzerinden de sorgulama yapabilecekler. Seçimde oy kullanacak vatandaşlar YSK’nın resmi web sitesi üzerinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarını sorgulama yapabilecek.

SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI ZORUNLU MU?

Seçime giderken, seçmen bilgi kağıdını yanında götürmek zorunlu değil. Ancak kimlik ile birlikte gitmek zorunlu olacak. Seçmenler, seçimden önce e-Devlet üzerinden ya da YSK’nın sitesi üzerinden oylarını nerede hangi sandıkta kullanabileceklerini öğrenip gidebilirler.