Evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi şartları 2024

Evlilik kredisi şartları son günlerin en sık araştırılan konuları arasında yerini alıyor. Devletten aldıkları faizsiz evlilik kredisi ile yuvalarını kurmak isteyen gençler evlilik kredisi şartları 2024 konusunu araştırıyor. İşte başvuru şartları..
Evlilik kredisi şartları neler? Evlilik kredisi şartları 2024

Geçtiğimiz dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. 2 yıl geri ödemesi ve 4 yıl geri ödeme koşulu ile verilecek olan evlilik kredisi şartları hakkında merak edilenler belli olmaya başladı.

Evlenip yuva kurma isteyenler evlilik kredisi şartlarını araştırıyor. 150 bin TL faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredide merak edilenler belli oldu. Gelin ve damat adayları için verilecek olan faizsiz evlilik kredisi hakkında merak edilenler haberimizde!

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI

150 bin TL evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Aile ve Gençlik Fonu, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile resmen kuruldu. 15 Şubat tarihinden itibaren evlenecek gençler başvurularını yapabilecek.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Faizsiz evlilik kredisi için başvuru şartları netleşmeye başladı. Bakan Göktaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında şunları söylemişti:

“Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik.

Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik.

Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız.

Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz”

İlginizi çekebilecek kredi haberleri:

Bunun yanı sıra Göktaş, başvuru şartları arasında evlilik öncesi, evlenecek olan gençlerin bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinden sonra sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeyi gerektiğini ifade etti.