Oy kullanırken gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet geçerli mi? İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Oy kullanmak için gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet ile oy kullanmaya gidilir mi? İşte detaylar.
Oy kullanırken gerekli belgeler nelerdir? Ehliyet geçerli mi? İşte oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine artık saatler kaldı. Sabahın ilk saatlerinde oy vermeye başlayacak olan vatandaşlar seçmenlik görevlerini yerine getirirken gerekli belgeleri de merak ediyor. Son bir kontrol yapmak isteyen vatandaşlar oy kullanırken gerekli belgeleri merak ediyor? İşte yarın oy kullanırken istenilen belgeler haberimizde yer alıyor. Ehliyet kabul edilir mi? 

Türkiye 14 Mayıs gününde Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde oy kullanacak. Seçime artık saatlar kala vatandaşlar tarafından son kontroller yapılıyor. Seçmenler sandık başına gitmeden önce mutlaka gerekli olan belgeleri araştırmaya başladı. Peki 2023 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanırken istenilen belgeler nelerdir? Ehliyet geçerli mi?

OY KULLANIRKEN GEREKLİ BELGELER 

14 Mayıs gününe artık saatler kaldı. Peki yarın oy kullanmaya giderken gerekli olan belgeler hangileri? 135 sayılı genelgenin 27. maddesine göre sandık başına gelen seçmen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını üzerinde bulunduran, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle yarın oy kullanabilecek. Seçmen sıra numarasını söyleyerek 14 Mayıs günü yani yarın oy kullanabileceklerdir.

Fakat bu belgelerden biri olmayan kesinlikle oy kullanma hakkına sahip olamaz. 

KİMLİĞİNİZİ SAKIN UNUTMAYIN!

Oy kullanmaya giderken yanınıza kimlik kartınızı almayı sakın unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi almadan kesinlikle oy kullanmaya gitmeyiniz.

Yarın sabahın erken saatlerinde oy kullanma işlemleri başlayacak. Vatandaşlar merakla sonucun ne olacağını merak ediyor. Peki oy kullanmak için ehliyet geçerli mi?

EHLİYET GEÇERLİ Mİ?

Yarın oy kullanmaya giderken gerekli belgeler arasında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğunuzu kanıtlayacak olan bu belgeler arasında ehliyet de bulunmaktadır. Ehliyet ile de oy kullanmaya gidebilirsiniz.

İlgili Haberler