Muhammet Gür; “Yezit gibi kazanacağıma Hüseyin gibi kaybetmeyi yeğlerim”

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, seçim çalışmalarına, Kemalöz ve Dikilitaş Mahallelerinde devam etti.
Muhammet Gür; “Yezit gibi kazanacağıma Hüseyin gibi kaybetmeyi yeğlerim”

Uşak halkının karşısına gerilim yaratarak çıkmak istemediğini kaydeden Gür, “Bana saldırsalar da ben hiçbir rakibim hakkında kötü bir tek söz söylemeyeceğim. Sadece kamusal alanda eleştirilerim olacak. “Sizlerin karşısına seçim sürecinde de başkan olduğumda da başım dik, alnım açık çıkmak isterim. Yezit gibi kazanmaktansa Hüseyin gibi kaybetmeyi tercih ederim” dedi.

Seçmenlere projeleri hakkında bilgi veren Gür, Uşak’ın master planı yapacağını, işsiz vatandaşlara özellikle Termal OSB’ler ve termal turizm ve oteller kurulmasına önderlik ederek işsizliği önlemek istediğini belirtti.

“UŞAK’I İLERLETECEK SİYASETÇİ SEÇEMEDİK”

Dün akşam kahvehanelerde oldukça kalabalık seçmen kitlelerine seslenen İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı Muhammet Gür’e, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve parti yöneticileri eşlik etti.

İşte Gür’ün ilgi ile karşılanan projelerinden başlıklar:

Kentin 100 yıllık imar (Master) planı hazırlanacak, Şehrin gelişme yönü, yeşil alanları belirlenecek. 2. Kentsel dönüşüm alanı 9 ay çerisinde bitirilecek. Bölgenin inşası hemşerilerimize bırakılacaktır.

Benim anlayışımda belediyecilik, yol, park yapmak spor aletleri dikmek değildir. Bunlar zaten belediyenin yapması gereken işleridir. Hepinizin bildiği gibi başımızdakiler her ne kadar ‘yok’ diyorsa da ülkemizde ciddi boyutta ekonomik kriz vardır. Sizlerin desteği ile başkan seçildiğimde, Uşak’ta 10 bin işsiz varsa ancak 100 kişiyi işe alabilirim. Kalan 9 bin 900 kişi bana gönül koyacaktır. Uşak’ta işsizliği önlemek ve şehrimizin geleceğini planlamak zorundayız.

Bundan 15-20 yıl öncesine kadar Afyon ve Kütahya bizden çok geride olan illerdi. Şimdi bu iki komşu ilimiz bizi koydu geçti. Neden? Uşak’ı ilerletecek siyasetçi seçemediğimiz için. Uşak, 81 vilayet içinde 74-75 sıralarda en az kamu yatırımı alan iller arasında yer alıyor. Kamuya kaynak aktarmada ise 34. sırada yer alıyor. Bu haksızlık giderilecek Uşak hak ettiği yere gelecektir.

İstihdama yönelik projelerime gelince, bu projeleri iki ana başlık altında toplayabilirim:

Birincisini, termal turizm ve termal sağlık turizmi şeklinde açıklayabilirim. Kayağıl Köyündeki termal suyun ölçümünü yaptırdım. Uşak şebeke suyunun üçte ikisi kadar termal su var. Burası belediyeye ait olduğu için bu suyu maliyetine verebiliriz. Termal turizmde Afyon’u geçebiliriz. Uşak’ta 3 yıldızlı turistik otel bile yok. Dünyanın en büyük kanyonlarından Ulubey Kanyonu’nu kendi insanımıza bile tanıtamamışız. Kimsenin bilmediği hazinelerimiz müzemizde duruyor. Bunları tanıtıp Uşak’ı cazip bir kent haline getireceğiz.

İstihdam sağlayacak ikinci projem; Uşak’ta 3. OSB kurulacak . Bu da  “Termal OSB” olacak. Kayağıl’daki termal suyun gücü organize sera sistemleri kurulacak hem üretime hem istihdama katkı sağlayacaktır.

Sanayi kenti olmanın yanında tarım ve hayvancılık sektörlerinde kooperatifleşerek hem vatandaşlarımızın bütçesine hem de şehrimize katkı sağlamak bu projenin esas amacıdır.

Bir de Uşak’ta üretilen küçük büyük tüm ürünler, Ankara- İzmir Karayolu üzerinde kurulacak ticaret merkezinde satışa sunularak halkımızın geliri artırılacaktır.

Bir de İsmetpaşa Caddesi üzerinde bir tramvay hattı kurarak halkımızın bu nostaljiyi yaşamasını istiyorum. Dikkat edin. “Nostaljik tramvay” diyorum. Hafif raylı sistem değil.

“NURULLAH CAHAN’IN 2 PROJESİNİ ÇOK BEĞENİYORUM”

Belediye birimlerini bir araya toplayarak dağınıklığa ve ekonomik savurganlığa son vermek de bir başka amacımdır. Başkan olduğumda belediyenin 30 ayrı birimini denetlemeye sabah 08.00 de çıksam akşam saat 17.00’ye kadar imkanı yok bitiremem. Bu 30 birimin 30 ayrı müdürü var. Bunlar günde yarım saat makam aracı kullanıyor. Bunları bir araya toplayarak zaman ve maddi savurganlığa son vermeyi planlıyorum.

Şu anki Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’ın “Kent Park” ve “Mahalle Konakları” projelerini çok beğeniyorum. Belediye Başkanı seçildiğim takdirde her mahalleye bir konak yaptırmak ve Kent Park’ı tamamlamak istiyorum.

“HAVUZ ÜZERİNDE NİKÂH KIYDIRACAĞIM”

Atapark’ta bulunan kulenin altında bomboş bir kafeterya ve çok güzel bir havuz bulunmaktadır. Bu kafeteryayı belediye nikah salonu yapacağım. Havuzda köprüler olacak, suyun üzerinde nikah kıyacağım. Türkiye’de havuzun ortasında nikah kıyılan tek salon olacak. Bekarlar nikahlanmak için can atacak. Evlilerin de nikahlarını burada tazeleyeceğim.

Huzurpark’ta bulunan Şelale Cafe yi de yeniden halkımızın hizmetine sokacağım. Son olarak bu seçimlere “BEKA” sorunu gözü ile bakanlara bir sorum olacak:

Sizin gözünüzde ülkemizin beka sorunu mu? Yoksa partinizin bekası mı önemlidir?

Gür, daha sonra vatandaşların sorularını cevapladı ve isteklerini alarak programını tamamladı.

İlgili Haberler