Muhammet Gür ant içti

İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, diğer partilerin belediye başkanları hakkında incitici ve gurur kırıcı bir söz söylememek için ant içtiğini belirtti.
Muhammet Gür ant içti

Bölme Beldesinde Mavişehir Mahallesindeki bir kahvede yapılan toplantıya giden Gür, burada Mavişehirliler tarafından konfeti ve alev şelaleleri ile karşılandı.

Toplantının yapıldığı kahvehanede izdiham yaşanınca, dışarıya ses sistemi kurularak, dışarıda kalanların da konuşmaları dinlemesi sağlandı.

Gür, “Yaklaşık 75 gündür sahada çok ciddi bir performans gösterdik. İlk çıktığım gün söyledim. Şimdi de bu söylem dilini kullanmaya devam edeceğim. Birbirimize nasıl sarılabiliyorsak, nasıl toka yapıyorsak öyle devam edeceğiz.

Toplumu ayrıştırmadan, toplumu kamplaştırmadan ve toplumu ötekileştirmeden ısrarla kaçınarak ben üzerime düşeni yaptım. Yaklaşık bir aydan az bir zaman kaldı. Bana rakip olan diğer başkan adayları, kişilikleri ve partileri ile ilgili bugüne kadar ağzımdan en ufak kötü bir söz çıkmadı. Onların gurunu incitecek hiçbir söylemde bulunmadım” dedi.

Bundan sonra da bu centilmenlik çerçevesinde seçimi bitirmeye karar verdiğini kaydeden Gür, “Aynı zamanda da ant içtim. Bizler 31 Mart’tan sonra da bir arada olacağız. Onun için, gelin topluma projelerimizi anlatalım. Onların kantarının topuzundan geçelim. Sandığa öyle gidelim. Sonuç ne olursa olsun, 31 Mart sonrası da bir araya gelelim ve birbirimize sarılalım. Ben bu güne kadar toplumu ayrıştırıcı ve ötekileştirici konuşmalardan topluma bir fayda geldiğini görmedim.

Ben yapmadım ama bu ülkede toplumu ayrıştıran ve ötekileştirerek siyasi ikbalini sağlamaya çalışan bir grup var. Gelin bu söylemlere hep birlikte ‘dur’ diyelim. Ülkenin yarısına terörist diyen bir anlayışa 31 Mart günü gerekli dersi vererek, toplumun tamamını kucaklayan bir zihniyetle yolumuza devam edelim” çağrısında bulundu.

Son dönemlerde proje açıklamak yerine ülkenin bekasına, yerli ve milliliğine vurgu yapıldığını belirten Gür, “96 yıllık cumhuriyetin tüm kazanımlarını satmış ve peşkeş çekmiş bir zihniyet neyi bıraktı da yerli ve milli vurgusu yapıyor? Bedava geldiği söylenen uçak karşılığı tank palet fabrikası özelleştirildi.

Bekadan bahsediliyor. Bekadan ben ülke menfaatini anlarım. Asıl olan partinin değil ülkenin bekası anlayışı ile toplumu kucaklayacak siyasetten uzak politikalarla toplumun karşısına çıkmalıyız” ifadesini kullandı.

“AKLINIZ DAHA ÖNCE NEREDEYDİ?”

Kendisinin yarışta önde olmasını gören iktidar partisi adayının algı operasyonuna başladığını kaydeden Gür, “Ne yazık ki özellikle iktidar partisi adayı olan rakibim, “Uşak Belediyesi iktidar partisinden olmazsa, Uşak’a kaynak gelmez Onun için hiç yatırım da yapılmaz” manasında algı operasyonları yapmaya çalışıyor.

Belediyenin çevre, su, otopark, kira gibi yerel gelirleri vardır. Bir de merkezi yönetimin nüfus sayısına göre ayırdığı bir pay vardır. İster iktidar partisi, ister muhalefet olsun bu pay 1 TL değişmez.

Madem öyle bu şehri 5 yıldır sizin partiniz yönetiyor. Şimdiki iktidar partisinin adayı da madem 2 yıldır iktidar partisinin il başkanı. Böyle bir kaynağınız vardı da niçin bu kaynağı devreye sokup Uşak Belediyesi’ni borçlandırmaktan kurtarmadınız? Seçime 45 gün kala mı aklınıza geldi Uşak’a kaynak getirmek?

İktidar partisine mensup bir vekilimiz de temizlik ve UTAŞ İşçilerine, “Muhammet Gür başkan seçilirse hepinizi işten çıkaracak” şeklinde siyaseti ayağa düşürücü asılsız ve üzücü şeyler söylemiş.

Ben gariplikten geldim. Alın terinin ve el emeğinin ne olduğunu iyi bilirim. Ekmeği için ter dökenleri asla işinden etmem. Ama varsa bankamatik işçileri ve memurlarını da bir dakika durdurmam” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ DE KADIN KOLLARI BİLE YOK”

Gür, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Benim partim İYİ Parti’de kadın kolları yok. Kadınları sınıflandırmadık. Bizim bir parçamız olarak gördük. Erkek kolları yoksa kadın kolları da olmaz. Kadınlarla bir bütünüz. Onları erkeklerden ayrı görmeyiz. Bizim seçilme şansı olan bütün listelerde kadın var. Öbür partilerde bizdeki kadar kadın aday yok. Sahada kadınlarımız daha çok çalışıyor. Her şeyden önce genel başkanımız kadın. Kadınlara yönelik şiddet ve taciz konusunda çok duyarlı bir partiyiz. Proje anlamında kadınlar bir parçamız olduğu için ayrı projeye gerek görmüyoruz. Ancak seçilirsek yine de pozitif ayırımcılıktan yanayım. Mahalle konaklarımızda kadınlarımızın istihdam ve beceri kazanması gibi konularda ayrımcılık yapabilirim.

“KENTİMİN GELECEĞİNİ KARARTACAK HİÇ BİR PROJEYE ONAY VERMEM”

Uşak’ta çevre sorunları ciddi bir sorun. Murat Dağı’nda altın arandığını duydum. Kışladağ da dünyanın 2. Büyük, Avrupa’nın en büyük altın madeni var. Şehrimize katkısı nedir? 5 yılda bir okul yaptırmak mı?

Uşak’ın su kaynağı Murat Dağı’dır. Uşak’ın içme suyunun tamamı Murat Dağından gelir. Uşak’ta 210 bin insan yaşıyor. Seçildiğim takdirde şehrimin ve çocuklarımızın geleceğini karartacak hiçbir projeye onay vermem mümkün değildir.

AK Partili, CHP’li, MHP’li toplumun büyük bir desteğini arkama aldığımı çok iyi biliyorum. Onun için şimdiden parti rozetsiz çalışıyorum. Toplum siyasallaşmak istemiyor. Siyasetten bıkmış. Toplumun her kesiminin bana neden destek verdiğini çok iyi biliyorum. Gittiğim her yerde dualarla karşılanıyoruz, dualarla uğurlanıyoruz.  Seçilirsem bu 5 yıllık dönem boyunca liyakate ve adalete önem vererek, toplumla kucaklaşarak ortak akılla yöneteceğim.

Başta Bölme olmak üzere Uşak’a bağlanan 10 köyün tarım alanlarının imara açılmasını uygun bulmuyorum. Master planı hazırlarken bu durumu özellikle inceleyeceğim.

Otopark konusunda yer altı ve yer üstü otoparkları yaparak yol üzerindeki otopark sorununa son vereceğim.  Her mahalleye mahalle konağı yapmak için çalışmalar yapmayı planlıyorum.

Şeffaf belediyecilik anlayışım gereği; her üç ayda bir belediyenin gelir ve gider tablolarını sosyal medyadan tüm Uşak halkına duyuracağım.

“UŞAK EGE BÖLGESİNDE EN GERİ KALMIŞ İL KONUMUNDA”

Şöyle bir hafızanız yoklayın. 15-20 yıl öncesine kadar Afyon ve Kütahya bizden çok geride olan illerdi. Biz Uşak olarak kaplumbağa hızı ile ilerlerken, şimdi bu iki komşu ilimiz bizi koydu geçti. Neden? Uşak’ı ilerletecek siyasetçi seçemediğimiz için. Uşak, 81 vilayet içinde 74-75 sıralarda en az kamu yatırımı alan iller arasında yer alıyor. Kamuya kaynak aktarmada ise 34. sırada yer alıyor. Bu haksızlık giderilecek Uşak hak ettiği yere gelecektir.

Uşak’ı kalkındıracak ve istihdamı sağlayacak iki projem var:

Birincisini, termal turizm ve termal sağlık turizmi şeklinde açıklayabilirim. Kayağıl Köyündeki termal suyun ölçümünü yaptırdım. Uşak şebeke suyunun üçte ikisi kadar termal su var.

Burada 51-52 derece hamamda kullanılan bir termal su var. 70-75 derece olan kuyular ise öylece duruyor. Burası belediyeye ait olduğu için bu suyu maliyetine verebiliriz. Termal turizmde Afyon’u geçebiliriz. İstihdam sağlayacak ikinci projem; Uşak’ta 3. OSB kurulacak . Bu da  “Tarım OSB” olacak. Kayağıl’daki termal suyun gücü organize sera sistemleri kurulacak hem üretime hem istihdama katkı sağlayacaktır. Burada organik ve normal tarım olacak. Soğuk hava depoları, paketleme tesisleri gibi yan kollarla Uşak’ın gelir pastası büyüyecek. Bu şehrin 100 yıllık master planını hazırlayarak geleceğini inşa edeceğiz.

İlgili Haberler