Muhammet Gür seçildiği takdirde Huzurpark “Spor Vadisi” olacak

Seçim çalışmalarını hızlandıran İYİ Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Muhammet Gür, seçildiği takdirde Uşak’ta futbolu kalkındıracak projelerini Karaağaç Mahallesi sakinleri ile paylaştı.
Muhammet Gür seçildiği takdirde Huzurpark “Spor Vadisi” olacak

Karaağaç Gençlik Spor Kulübü’nde düzenlenen gece toplantısında büüyk bir coşku ile karşılanan Muhammed Gür, Karaağaç Mahallesinin  spora çok yatkın bir mahalle olduğuna dikkat çekti.

Gür, “Geçmiş yıllarda birçok kulübe lokomotif olmuştur. Fakat günümüze geldiğimizde amatör spor kulüpleri yerlerde sürünmektedir. Bugün Uşakspor 2. Ligde ortalarda mücadele vermektedir.  10 -15 yıl önce 20 kişilik kadroda en az 10 -12 Uşaklı olurdu. Şimdi bir tane Uşaklı forma giymiyor. Bu da sporun Uşak’ta ne halde olduğunun göstergesidir. Uşak’ta herkes amatör sporun destek vereceğini söylüyor da amatör sporun nasıl gerçekleşeceği konusunda fikir yürütmüyor. Çünkü olayın gerçek sebebini göremiyor” dedi.

“İNSANCA SPOR YAPILACAK TESİSLER YAPACAĞIM”

Sohbetin futbol ağırlıklı olacağını kaydeden Gür, “İlimizde futbol ve sporun kalkınması için ürettiğim projeleri sizlerle paylaşacağım. Şu anda Uşak 1. Amatör Kümede 20 takım var. Bu takımlardan 5 takım alt yapısını oluşturmuş. Yani geleceğimizin umudu gençler, ilk yarı 4, ikinci ayrı 4 olmak üzere toplamda 8 maçla sezonu kapatıyor. Biz de koskoca bir yılda 8 maç oynayan çocuktan profesyonel futbolcu olmasını bekliyoruz.

Alt yapıdaki takım sayısını artırıp, şehrin her yanına sahalar yaparak gençlerimizin daha fazla maç oynamasını sağlayabiliriz. Çocuklarımız rekabet içerisinde gelişir.

Bir de kısmet olur da seçilirsem şunu yapmak istiyorum: Tüm kurumların yeniden futbol takımı kurmasını sağlayacağım. Eskiden Uşak’ta Maliyespor, Emniyetspor, Belediyespor,  PTT gibi kurumların futbol takımları vardı. Şu anda ne bir iş adamı, ne de bir kurum sporun içerisinde kaldı

Uşak’ın sahibi sadece belediye değil, tüm Uşaklılar, kurum ve kuruluş ve STK’lar da spora sahip çıkmalıdır. Ben başkan seçilirsem ne yapacağım? Amatör futbol takımlarına her türlü desteği vereceğim. Duşunu alabileceği, rahatlıkla soyunup giyinebileceği sağlıklı tesisler yapacağım.

Huzurpark’ın bulunduğu vadiyi, “Spor Vadisi” yapacağım. Sporla siyaseti ayrıştıracağım. Uşak’ta en az 4 spor salonuna ihtiyaç var. Stadın şimdiki yerine yeni bir stat yapıp altına alış verişleri kurarak, kalıcı gelirler sağlayacağım” dedi.

“KASABA YOLLARINI BİLE YAPAMAMIŞ ACİZ BİR KENTİZ”

Uşak, 81 vilayet içinde 74-75 sıralarda en az kamu yatırımı alan iller arasında yer aldığına dikkat çeken Gür, “Ancak karma bütçeye katkısı ise 34. sıralarda yer alan bir kentiz. Uşak veriyor, karşılığını alamıyor. Aradaki fark Uşak’ın geri kalmasının nedenini bize anlatıyor. Afyon ve Kütahya geçmişte bizden gerideydi. Şimdi bizi katlayarak geçtiler. Ege Bölgesinde en geri kalmış il olarak Uşak kaldı. Demek ki siyasi tercihlerimizde ve idari mekanizmalarımızda çok doğru tercihler yapamamışız.

Türkiye’de çevre yolu olmayan birkaç ilden birisiyiz.  On, on beş senedir, ilçeleri ile bağlantı yolları kuramamış aciz bir kentiz. Komşu iller tavşan hızıyla ilie koşarken biz kaplumbağa hızı ile çakılıp kalmışız.

“UŞAKIN KURTULUŞU TERMAL TURİZM VE TARIM OSB’DİR”

Uşak’ın ivme kazanarak hızla gelişmesini sağlamak için iki bütük projesi olduğunu belirten Gür, projelerini şöyle açıkladı.”

“Kayağıl Köyündeki birisi 51 derece olan şimdiki hamamlarda kullandığımız bir kuyu var. Bir de hiç dokunulmamış 70 derece civarında bir kuyumuz var. Bu kuyudaki suyu  bir yere taşıyıp, orada termal turizm bölgesi kuracağım. Bizi katlayarak gelişen Afyon’un en büyük avantajı termal turizmden en iyi şekilde pay almasıdır.

Bu su ile ilgili, ikinci projem ise bu suyun enerjisi ile oluşturacağımız 3. OSB olacaktır. Bu OSB “Tarım OSB” olacaktır. Seracılıkla fazla ürün üretip ülkeye ve yurt dışına satacak mekanizmayı kuracağım.

Bu iki proje ile inşallah Uşak’a yeni istihdam alanları yaratacağım. Uşak’ın çehresi ve kaderinin bu projelerle çok değişeceğine inanıyorum

Bu şehrin ciddi bir master planına ihtiyacı var. Yeni bir otogara ihtiyacı var. Belediye hizmet binasına ihtiyacı var. Kültürel ve tarihi dokusu fazla olan ilimizde bu yerleri restore edip STK’ların hizmetine  sunacağım.

Atapark’ta bulunan kulenin altında bomboş bir kafeterya ve çok güzel bir havuz bulunmaktadır. Bu kafeteryayı belediye nikah salonu yapacağım. Havuzda köprüler olacak, suyun üzerinde nikah kıyacağım. Türkiye’de havuzun ortasında nikah kıyılan tek salon olacak.

Huzurpark’ta bulunan Şelale Cafe yi de yeniden halkımızın hizmetine sokacağım. Sanayi kenti olmanın yanında tarım ve hayvancılık sektörlerinde kooperatifleşerek hem vatandaşlarımızın bütçesine hem de şehrimize katkı sağlamayı amaçlıyorum.

Son olarak, Uşak’ta üretilen küçük büyük tüm ürünler, Ankara- İzmir Karayolu üzerinde kurulacak ticaret merkezinde satışa sunularak halkımızın geliri artırılacaktır.”

İlgili Haberler