Meral Akşener Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını yorumladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Memleket Partisi Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olması ile ilgili yorum yaptı.
Meral Akşener Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını yorumladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Memleket Partisi Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını yorumladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı olma hakkının olduğunu fakat Milli İttifak genişleyecekse bu genişleme içerisinde de İnce'nin yer almasını istediğini açıkladı. 

İYİ Parti Genel Başkanı bir televizyon programında Türkiye'nin gündemi ile ilgili açıklamalar yaptı. Yaklaşan Genel Seçimler ile ilgili de konuşan Akşener Memleket Partisi'nin Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını yorumladı. 

ADAY OLMA HAKKI MEVCUTTUR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Memleket Parti'si Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını şöyle yorumladı; 'Sayın İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı mevcuttur. Eğer Millet İttifakı genişleyecekse bu genişleme içerisinde yer almasını tabi ki isterim ama benim bu konuda diğer arkadaşlar adına bir şey söyleme hakkım yok.' dedi. 

KEMAL BEY LEHİNE ÇEKİLİRİM

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu adına adaylık çekilmesinin istenmesi üzere 'Beni değil benim cumhurbaşkanı adayı olmamı isteyen milyonları ikna edin' diyerek tepki göstermişti. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu ile kendisinin ikinci tura kalması durumunda ise Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekibeleceğini ifade etti. 

Muharrem İnce şu ifadeleri kullanmıştı; "İkinci tura ben ve Kemal Bey çıkarsak gerçekten çok eğlenceli olur. Ben çelebi adamım. Kadir kıymet bilen adamım. Bu memleketi herkesten çok seven adamım. Kimse merak etmesin, gerektiği anda gereğini yaparım. Durumu değerlendiriyorum. Kendi adıma değil, Türkiye adına. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal Bey lehine çekilirim." dedi.

İlgili Haberler