Deva Partisi lideri Ali Babacan 6'lı Masa Akşener krizini detaylı olarak anlattı

6'lı Masa krizinin perde arkası DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından canlı yayında açıklandı.
Deva Partisi lideri Ali Babacan 6'lı Masa Akşener krizini detaylı olarak anlattı

Deva Partisi lideri Ali Babacan 6'lı Masa Akşener krizini detaylı olarak anlattı: 6'lı Masa'da yaşanan Akşener krizi ile ilgili detaylı açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in farklı fikirlerini olduğunu söyleyerek "5 imzalı deklarasyonla mı ilan edelim" fikrinin gündeme geldiğini belirten Babacan, "5 imza ile açıklamanın doğru olmayacağını söyledim. Sayın Davutoğlu da aynı şekilde söyledi. İlkesel olarak diğer partilerle birlikte kapıyı açık tutmayı çok önemsedik." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan 6'lı Masa krizi sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı oldu. Bu süreçte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise ilk etapta bunu onaylamadı ve 6'lı Masa'dan ayrıldı. 6 Mart'ta yapılan toplantıya katılan Akşener daha sonra bu karara katıldı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise katlığı canlı yayında olan biten herşeyi anlattı. 

6'LI MASA KRİZİNDE YAŞANANLAR

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılmış olduğu canlı yayında 6'lı Masa'da yaşanan krizin perde arkasını paylaştı. Yaptığı açıklamalarda takım kaptanı kim o lacak diye ilk kez perşembe günü oturduklarını söyleyen Babacan konuşmalarına şöyle devam etti; "Ev sahibi Temel Bey, galiba Gültekin Bey'den başladı. Yanlış hatırlamıyorsam Ahmet Bey, sonra ben. İlk defa açık açık genel başkanların çoğu Kemal Bey'in de ismini zikrederek 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını uygun görüyoruz' dedik.

Sayın Akşener'in farklı fikirleri vardı. 'Partimin farklı fikirleri var' dedi. İlk oturumda uzlaşma olmadı. 5 imzalı deklarasyonla ilan mı edelim; yoksa İYİ Parti'ye süre verelim. İlk turda ben dedim ki, 'Ortak adayımızın masadan çıkması gerekiyor' dedim. İlk turda tek bir pozisyon söylemek istemedim.

'Bizim tercihimiz genel başkanlardan birinin Cumhurbaşkanı adayı olması; ama olmazsa olmazımız değil" dedim. Ancak ilk turda uzlaşma sağlanmadı. 5 imza ile açıklamanın doğru olmayacağını söyledim. Sayın Davutoğlu da aynı şekilde söyledi. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bu toplantının ikinci oturumunu yapalım dedi." ifadelerini kullanarak olayları tek tek anlattı. 

6 MART ADAY AÇIKLAMA KARARI

Babacan 6 Mart tarihinde cumhurbaşkanı adayının açıklanması için yayınlanan kararın alınış arka planını ise şöyle açıkladı;  "Sayın Akşener, GİK'i toplaması gerektiğini söyledi, birkaç gün sonra olsa iyi olacağını ifade etti. Herkesin müzakere üslubu var. Ben argümanlara bakarım. Benim uluslararası çoklu ortamlarda tecrübem, Filipinler'den de gelse, şuradan da buradan da gelse önce üsluba bakarız, üsluptan arındırır, argümanları değerlendiririz. Masadan kalkayım diyen olmadı. Toplantının ikinci oturumunu Pazartesi yapalım fikri kabul gördü. Pazartesi saat 14.00'de toplanacağız dedik. 6 imza ile açıkladık." dedi. 

5 İMZALI BİR ŞEY ÇIKMASIN

Babacan konuşmalarının devamında Cumartesi günü siyasi değerlendirmeler yapıldığını söyledi. 5 imzalı bir şey çıkmasın dediğini söyleyen Babacan bunun doğru olmayacağını ifade etti. Pazartesi günü saat 14.00'te gelmek herkesin hakkıdır diyerek kapıların açık tutulmasını çok önemsedikklerini söyleyen Babacan ifadelerine şöyle devam etti; "Pazar günü arkadaşlarımız oturdu, geçiş sürecinde mutabık kalındı. 11 maddeydi. Bu İYİ Parti'ye gönderildi. Mutabıkız dendi. Oturduk, konuştuk. 12 maddeyi yazdık." dedi. 

İlgili Haberler