İYİ Parti’den 2 istifa

İYİ Parti Uşak Belediye Meclis üyeleri; Himmet Duygu ve Tolga Pirinçci’nin beklenmeyen istifaları şaşkınlık yarattı.
İYİ Parti’den 2 istifa

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi’ne ulaşan kulis bilgilerine göre, İYİ Partili Belediye Meclis üyeleri  Tolga Pirinçci ve Himmet Duygu, kendi istekleri ile İmar komisyonu üyeliği görevlerinden istifa etti.

Elimize ulaşan bilgilere göre; 3 AK Partili, 2 İYİ Partili üyeden oluşan İmar komisyonu, oy birliği le bir imar değişikliği kararına “Evet” dedi.

Eylül ayı Belediye Meclisi toplantısı öncesi toplanan İYİ Parti Meclis Grubunda İmar Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen değişikliklerde; İmar Yasasına aykırılıklar olduğu gerekçesi ile “Ret” oyu verilmesi için grup kararı alınması kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi oturumunda İmar Komisyonun oybirliği ile kabul edilen madde oylanırken, Pirinçci ve Duygu’nun ret oyu vermesi üzerine şaşkınlığını gizleyemeyen Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın, “Ne o? İmar komisyonunda kabul oyu verdiğiniz maddeye şimdi niçin ret oyu veriyorsunuz? Diye sordu.

Meclis toplantısı sonucu; İYİ Partili üyeler, Himmet Duygu ve Tolga Pirinçci, İmar Komisyonu üyeliklerinden işlerinin yoğunluğu gerekçesi ile istifa ettikleri, ancak meclis üyeliği görevlerinin devam edeceği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler