Uşak DSYB Olağan Genel Kurulu Başladı

Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan genel Kurulu başladı.
Uşak DSYB Olağan Genel Kurulu Başladı

Genel kurul sonrası yapılan seçimlerde tekrar aday olan mevcut Başkan Ahmet Yılmaz ve Eşme İl Genel Meclisi eski üyesi Mesut Yalçın yarışacak.

Kayıtlı 2 bin 571 üyesi olan Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Olağan Genel Kurulu, Kemalöz Mahallesi Kapalı Pazar yerinde başladı. Genle kurul öncesi, Yılmaz ve Yalçın birbirine başarılar diledi.

Birliğin 1995 yılında bir dönem, daha sonra 2000 yılından bu yana aralıksız yönetim kurulu başkanlığı görevini yapan Yılmaz, tecrübesine ve yıllardır üretici ile kurduğu iletişime güvenerek yeniden başkan seçilmenin stratejisini yaparken, Yalçın’da Eşme ve Ulubey köylerinde yakın olduğu üreticilerle kurduğu iletişime güveniyor.

Az evvel başlayan genel kurulda Divan Başkanlığına Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan oy birliği ile seçildi. Üyelere kendilerine gösterdiği teveccühten dolayı bir teşekkür konuşması yapan Özcan, “Sizler gibi bende Burdur’a bağlı Yeşilova ilçesinde köyümde sığır yetiştiriciliği yapıyorum. Sizin ne gibi sıkıntı çekiyorsanız bende çekiyorum.

Genel başkanınız olarak, hep birlikte çektiğimiz bu sıkıntıları yetkililere aktarmak için diğer yönetim kurulu arkadaşlarımızlar birlikte gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Oylamanın akşam saatlerine kadar süreceği sandıkların saat 19.00 dan sonra açılacağı öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler