CHP Uşak’ta kuruluşunun 98. Yıldönümünü kutladı

CHP Uşak İl Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeni ile çelenk koyma töreni düzenlendi.
CHP Uşak’ta kuruluşunun 98. Yıldönümünü kutladı

15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, ortaklaşa çelenk koydu.

Daha sonra, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından partililere hitaben bir konuşma yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, CHP’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: “CHP 9 Eylül 1923’de Ulu Önder Atatürk tarafından “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1935 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası” adını almıştır. Partimizi kurulurken 4 ilkesi; Cumhuriyetçilik, laiklik, halkçılık, ve milliyetçilik olarak belirlenmiş, 1935 yılında da bu 4 ilkeye devletçilik ve devrimcilik ilkeleri eklenerek 6 ok doğmuştur.

CHP, kurucusu Ulu Önder Atatürk olan ve saltanatı, halifeliği kaldıran, birlik ve beraberliği sağlayan bir partidir.

Hukuk ve eğitim alanında gerçekleştirdiği reformalar çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ekonomi ve sanayinin gelişmesine öncülük etmiştir.

2. Dünya savaşı sonrası tek parti olmanın tüm avantajlarına rağmen çok partili sisteme geçmiştir. Biz, demokrasinin kaynağını yurttaşta bulduğumuz için cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik köleliğin yerini yurttaşın aldığı bir sistemdir.”

Daha sonra konuşan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Atatürk’ün benim iki esirim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de CHP’ dir” dediği bir partinin üyesi olmaktan onur duyuyorum.

98 yıl önce kurulan ve neredeyse bir asırdır ayakta olan CHP’mizin kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından tören sona erdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler