İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İYİ Parti ilçe Başkanından davacı oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İYİ Parti ilçe Başkanından davacı oldu

Bakan Soylu hakkında; “Süleyman Soylu Türk Devletini çete Liderlerine Satan Adamın adıdır” şeklinde bir twet atan Savaş’da savunmasında suç örgütü lideri Sedat Peker’in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Geçtiğimiz yıl, Sedat Peker’in yayınladığı kasetler ve açıklamaları sonrası; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında; “Süleyman Soylu Türk Devletini çetelere satan adam” şeklinde twet atan İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Bakan Soylu’nun suç duyurusu üzerine ifade verdi.

Savaş’ın kendisini, devleti çete liderlerine satmakla suçlaması” üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatları tarafından Ankara 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulunuldu.

Hakkında suç duyurusu ile ilgili savunmasını isteyen Uşak 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne ifade veren Savaş,  Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in dinlenilmesini İstedi.

Hakan Savaş Bir Açıklamasında Soylu'nun Sedat Peker'e Bilgi Sızdırdığı Sana operasyon yapacaklar.  Kaçmalısın Dediği İddiası Kendisinin değil Sedat Peker'in İddiası Olduğunu Söyledi.

Savaş; “Normal bir ülkede bu bir skandaldır. Bir İçişleri bakanı Türk polisinin aylar süren operasyon hazırlığını operasyon yapılacak mafya liderine haber veriyor.

1-Süleyman Soylu İstifa etmelidir.

2-Soylu Yüce divana gönderilmelidir.

3-Türk savcıları Peker'in açıklamaları sonrası harekete geçmelidir” dedi.

(HİDAYET KIRAN / HABER)

İlgili Haberler