Uşak Pazar günü yapılacak olan 2022 MSÜ Sınavına hazı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27 Mart 2022 Pazar günü yapılacak “2022 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme” sınavı öncesi, Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından sınav güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.
Uşak Pazar günü yapılacak olan 2022 MSÜ Sınavına hazı

Uşak Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz,  İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kılıç, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü V. Dilek Çörük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay, İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.

Uşak’ta 2 Bin 745 Aday Sınava Girecek

Rektör Prof. Dr. Savaş yaptığı açıklamada, toplantıda 2022 MSÜ sınavının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, “MSÜ sınavı 27 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava, Uşak ilimizde 2 bin 745 aday girecek ve sınav 10 binada sınav yapılacaktır. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Sınava girecek adaylara başarılar diliyorum.” dedi.

Sınav Günü İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Açık Olacak

Sınava girecek adaylara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Adaylar sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarına almamalıdır. Nüfus cüzdanlarını/Kimlik kartlarını kaybedenler veya yeniden çıkartmak isteyen adaylar için, 27 Mart 2022 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Sınava girecek adaylara tavsiyem, sınavdan bir gün önce mutlaka sınava girecekleri okulları gidip görsünler. Ayrıca, adayların sınav günü sınav binasına alınacağı son saat 10.00’dır. Bu saatten sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacak ve sınav 10.15’te başlayacaktır." şeklinde konuştu. Vatandaşlardan sınav gününde duyarlı olmaları ricasında bulunan Prof. Dr. Savaş, “Cumartesi akşamından itibaren sınav saatleri içinde gürültü kirliliğinin olmaması konusu ve adaylarımızın sağlıklı bir ortamda sınavlarını gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir. Bu konuyla ilgili, Valiliğimiz başta olmak üzere Belediyemiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyorlar. Halkımızdan da ricamız gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermeleridir.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Uşak Üniversitesi ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü tarafından “Görevli Eğitim” toplantısı gerçekleştirildi. Çevrimiçi yapılan eğitimde; 2022 MSÜ sınavında görev yapacak Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcılarına, sınav gününde ve sonrasında alınacak tedbir ile ilgili bilgi verildi.

(HİDAYET KIRAN / HABER)

İlgili Haberler