Güneş Yılmaz’a sordu; “Mercedes arabaya niye bindin?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı 2022 yılı bütçesi görüşülürken, AK parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve aslen Uşaklı olan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Güneş Yılmaz’a sordu; “Mercedes arabaya niye bindin?

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK parti olarak israfa karşı olduklarını vurgulayarak, “Bakanlarımızın ve üst düzey bürokratların bindiği arabaların daha mütevazı olmasının gerektiğini söylerken bunda haklısınız ama kendiniz de Audi'ye binerseniz olmaz." İfadesini kullandı.

 

“ÖMER’İN ADALETİNDEN GELİP AUDİ’YE BİNİYORSUNUZ”

Güneş, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın Merkez Bankası başkanıyken, "Ben Ömer adaletinden geliyorum, bu Mercedes arabadan vazgeçiyorum, normal bir araba bana verin" şeklinde konuşup konuşmadığını sordu.

Yılmaz’dan “Evet” cevabını alan Güneş’in TBMM tutanaklarında kayıtlı olan konuşması şu ifadelerle devam etti:

“Biniyorsunuz, Audi'ye biniyorsunuz ve diğer taraftan sizin diyelim ki belediye başkanları Mercedes'lere binerse bu olmaz. Yani söylediklerinizle yaptıklarınız birbirini tutacak arkadaşlar ve tutmazsa olmaz.

     Diğer taraftan Durmuş Bey buna itiraz ediyor, diyor ki "Altın araba" Bizim altın araba gibi bir şeye binme iddiamız yok, bu, diyelim ki söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Şimdi, ben şunu söyleyeceğim Durmuş Bey'e: Durmuş Bey, siz Merkez Bankası Başkanıyken...

Kendisi Merkez Bankası Başkanıyken Mercedes arabaya binmiş midir, binmemiş midir? O günün şartlarında "Ya kardeşim, ben diyelim ki Ömer adaletinden geliyorum, bu Mercedes arabadan vazgeçiyorum, normal bir araba bana verin." dediniz mi, demediniz mi?

     DURMUŞ YILMAZ (Ankara) - Evet, dedim.

     O zaman niye bindiniz Mercedes arabaya, niye bindiniz Mercedes arabaya?

Dolayısıyla arkadaşlar, şunu söylemek lazım: Gerçekten yaptığımızla, söylediğimizle yaptığımız şeylerin birbirini tutması lazım. Dolayısıyla da diyelim ki ideal bir portre çizip de arkasından farklı şeyler yapmak doğru değil arkadaşlar, doğru değil ve dolayısıyla da benim sizden istirhamım şudur arkadaşlar: Tamam, bu sistemin açıklarını hep birlikte eleştirelim, bunları daha iyi hâle getirelim ama eskiye yani rağbet olsa bit pazarına nur yağar derler ya, eskiye dönmekle Türkiye'yi eskiye götürmeyelim. Denge denetleme sistemini nasıl geliştirelim, onun üzerinde duralım diyorum.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler