Mimarlar Odası Uşak Başkanı Çağlar Samancı güven tazeledi

Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği Başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği seçimleri yapıldı. Mevcut Başkan Mimar Çağlar Samancı ve yönetimi 2 yıllığına yeniden seçildi.
Mimarlar Odası Uşak Başkanı Çağlar Samancı güven tazeledi

Uşak Mimarlar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Çağlar Samancı ve ekibi, 3 isim dışında güven tazeledi. Uşak Belediye İşhanı 3. Katta bulunan ve şu an Uşak Belediyesi’ne satılan işyerinde yapılan genel kurulda Uşak Belediyesi tarafından mimarlar arasında ayırımcılık yapıldığı ve oda yönetiminin bu konuda aktif olup olmadığı konusu tartışıldı.

“BELEDİYE MİMARLAR ARASINDA AYIRIMCILIK YAPIYOR”

Genel kurulda söz alan Uşak’ın kıdemli mimarlarından Değer Özkan, “Uşak Belediyesi’nin yayalaştırma çalışmaları konusunda odamızı kullandığını ve bu konuda hiçbir çalışma yapmadığını düşünüyorum. Oda yönetimi, bu konuda niçin pasif kalıyor?

2. eleştirim,  SSK evleri yerine yapılan bina projelerinde bizlerin projelerine karşı belediye çeşitli engeller çıkardığı için teşebbüste dahi bulunmadık. Ama üzerinde eski binalar dururken imar çapı çıkarılıyor ve bazı meslektaşlarımıza ayırımcılık yapılıyor. Bu da mesleğimizin onurunu alt seviyelere çekiyor. O da yönetimi bu konuda da aktif olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Samancı, yaya kaldırımı projesinin uygulayıcı firmalarla arasında anlaşmazlık olduğu için şimdilik askıya alındığını, SSK evleri arsalarına yapılacak binalarda Uşak Belediyesi tarafından uygulanan yöntemlerin yasal olduğu oda yönetimi olarak ellerinin ve kollarının bağlı olduğunu ileri sürdü.

Faaliyet ve mali raporun okunup ibra edilmesinden sonra seçimlere gidildi. Çarşaf liste usulü yapılan seçimlerde mevcut Başkan Çağlar Samancı ve ekibi 2 yıllığına yeniden seçilmiş oldu.

Seçim sonucu, yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Asil üyeler: Çağlar Samancı (Başkan), Bilge Sevinç, Sefa Can Gökkaya, Atakan Meriç, Şenay Doğru

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler