Fransız kanalının Muhalefet seçimi kazanırsa AB göçmen anlaşması ne olur sorusuna Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Fransız kanalının seçimleri muhalefetin kazanması durumunda AB ile Türkiye arasında yapılan göçmen mutabakatının ne olacağı konusunda sorusuna Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.
Fransız kanalının Muhalefet seçimi kazanırsa AB göçmen anlaşması ne olur sorusuna Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Fransız merkezli bir kanalın "Muhalefet seçimi kazanırsa Türkiye'nin AB göçmenanlamasına ne olacak?" şeklindeki soruna CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Söz konusu paylaşıma sosyal medya hesabı üzerinden alıntı yaparak yanıt veren Kılıçdaroğlu "Başından beri bu konu hakkında çok nettim. Önce Türkiye" şeklinde ifadeler kullandı. Heki AB ile Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı nedir? 

AB- TÜRKİYE GÖÇMEN MUTABAKATI NEDİR? İÇERİĞİ NEDİR?

Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016 tarihinde yapılan göçmen anlaşması Türkiye- AB zirvesi sonrasında yürürlüğe girmiştir. Yapılan bu anlaşma ise kamuoyunda 18 Mart Mutabakatı ya da Göçmen Mutabakatı olarak bilinmektedir.

Söz konusu mutabakat için yetkililer 15 Kasım ve 29 Kasım 2015 tarihlerine bir araya gelerek Suriye'eki iç savaştan kaçan mültecileri kabul eden ülkemizi destekleme anlaşması yapmışlardar. AB'ye yönelik olan düzensiz göç akışının önlemsi için yapılan bu işbirliği Ortak Eylem Planı'nın uygulanması kararının alınması ile devam etmiştir. 

ÖNCE TÜRKİYE

2016 yılında yapılan bu mutabakatın Türkiye'de yapılacak olan seçimleri muhalefetin kazanması durumunda ne olacağını sosyal medya üzerinden soran Fransız bir kanalın sorunu alıntılayan Kılıçdaroğu bu soruya şöyle yanıt verdi; "Başından beri bu konu hakkında çok nettim. Önce Türkiye" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler