Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e düzenlenen suikast son anda engellendi

CHP Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e suikast girişimi son anda engellendi. Polis Çetin'i bilgilendirmesinin ardından uyardı.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e düzenlenen suikast son anda engellendi

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e düzenlenen suikast girişiminin son anda anlaşıldığı ve engellendiği ortaya çıktı. Belediye binasının önünde belkeyen şüpheli saldırı hazırlığındayken fark edilerek hemen müdahele edildli. Yaşanan bu olaya tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut tepki gösterdi. Barut, "Alçak suikast girişimini şiddetle kınıyoruz. Vahim olayın aydınlatılmasını ve hukuk önünde sorumluların hesap vermesini istiyoruz." dedi. 

CHP Çukurova Belediye Başakanı Soner Çetin'e suikast hazırlığında olan şüpheli belediye binası önünde silahına mermi verilmiş şekilde yakalandı. Yakalanan şüpheli Çukurova Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Göz altına alınan şahıs sorgu için emniyete götürüldü. Yaşanan bu olay sonrasında ise polis Soner Çetin'i uyardı. 

SUİKASTA TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

CHP Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e düzenlenmesi planlanan bu suikas ile ilgili Adana Milletvekili Ayhan Barut sosyal medya hesabı üzerinden bu duruma tepki gösterdi. Barut, "Halkın belediyelerini korkutamaz, yıldıramaz, bir adım geri attıramazsınız. Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin'e yönelik alçak suikast girişimini şiddetle kınıyoruz. Vahim olayın aydınlatılmasını ve hukuk önünde sorumluların hesap vermesini istiyoruz." şeklinde konuştu. 

CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay da yapılması planlanan bu suikasta sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini göstererer Soner Çetin'in yanında olduğunu belirtti.  Atay; "Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yarının Türkiye'sini inşa etmede rol alan tüm yoldaşlarımızla yürümeye devam edeceğiz. Hiç bir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Saygılarımızla." diyerek tepkisini gösterdi. 

İlgili Haberler