Kader Arslan

Kader Arslan

Nesnelerin internet geleceği veri odaklı kültüre uyuyor

1999 senesinde günümüze giren Nesnelerin İnternet kavramı günümüze girmiş olan teknoloji kavramıyla birlikte sürekli olarak yenilerek yaşantınıza girmektedir. Günümüze girmiş olduğu yıldan itibaren 2016 yılına kadar 6,5 miliyar cihaz internet sistemlerine bağlıyken, seneler geçtikçe bu sayının kat kat artacağı özellikle de 2020 yılında bu sayının 20 milyara kadar ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Şirketler internet ortamında bulunan nesneleri kendi ortamlarında kullanabilmeleri için hangi teknolojiden yararlanmaları gerekir bunları araştırarak daha iyi ortamlar hazırlayabilmektedir.

Dünya üzerinde analatik liderliği bulunan SAS, ülkede bulunan gelişmelere ayak uydurmak ve sağlanan bu teknolojiler üzerinden yararlanabilmesi için şirketlerin geçirilebilir stratejilerini üzerinde durmaktadır.

Şirket İçinde Veri Odaklı Kültür Geliştirmek Ne Kadar Mantıklı...

Şirketler için sağlanmış olan nesneler, internet tarafında çalışılması ve sağlanan veriler içinde hazır halde olması anlamına gelmektedir. Bu sağlanmış teknolojilerin analiz etmenize ve üzerinizde işleme bağlı olarak veri üretmek için veri temelinde analiz kültürü oluşturmanız gerekmektedir.

Ülkemizin bu sisteminde analiz ekonomisinde yaşadığımız için ekonomik durumlar veriler ile beslenmektedir. Sağlanan verilen her zaman analatik olması gerektiğinden analatik olmayan veriler, henüz farkına varılmamış değerlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Bir şirket üzerinde sağlanan verilerin izleyip hangi bölümlerin parçalanması için verileri analiz etmeseydi sağlanmış olan bu verilerin herhangi bir değeri olmazdı. Düzenli bir şekilde ayarlanan sürecin tahmini bir sürece geçilebilmesi için gözlemlemek, modellemek sizlerin verilerini en iyi şekilde analiz etmenizi sağlamaktadır.

Verilerden Sonuç Çıkarmak

Makinalar üzerinde bulunan cihazlarda verilerinizi gözlemleyerek onları buluta ve ya veri merkezine aktarmış olmanız genellikle toplu işlem yoluyla faaliyet göstermenize sebep olabilecektir. Bu model yalnızca bazı uygulamalar için geçerli olsa da hızlı artan cihaz sayısı ve doğru zamanda verilere göre davranma ihtiyacına sahip olarak bunlar model olduğu düşünülüyor.

Finans sektörü ele alındığında, kredi kartı işlemi gerçekleştirildiğinde, bu durumdan sonuç çıkarıp aniden haberdar olunmasıyla birlikte analizlerin her dâhim endüstriye getireceği re aktivitenin bu şekilde sonuç çıkarmasını sağlamaktadır.

Bilişssel bilgi işleme ile birlikte, makine öğrenimi ve yapay zekaların nesnesel ortam içerisinde ortaya çıkmasından ötürü olasılıklar dünyası yaratmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kader Arslan Arşivi