Uşak’ın bir sembolü daha tarih oluyor!

Uşak’ı 1953 yılında il olması ile belediye binası olarak yapılan 4 katlı binanın yıkım kararının çıktığı öğrenildi.
Uşak’ın bir sembolü daha tarih oluyor!

Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede binanın yıkılmasında bir sakınca olmadığı, ancak 4 katlı binanın yıkıldıktan sonra yerine yapılacak 2 katlı binanın dış cephe giydirmesini abartılı bulduğu için proje tadilatı istediği öğrenildi.

Öte yandan veznelerin bulunduğu arka kısmın ön cephesinde şahıslara ait 20’yi aşkın işyeri sahibi, veznelerin bulunduğu kısımda kendilerine ait 4-5 metrekare hisselerinin olduğunu iddia etti.

Uşak’ın il olduğu 1953 yılından sonra yapılan Ulu Cami bitişiğindeki eski belediye binası için yıkım kararının çıktığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, binanın yıkılması kararını onayladı. Ancak, kurul Uşak belediyesi tarafından yıkılan binanın yerine yapılan 2 katlı binanın dış giydirmesini abartılı buldu. Kurulun Uşak’a gelerek incelemelerde bulunması bekleniyor.

Daha önce yaptığı açıklamalarla eski belediye binasının ne olacağı konusunda bilgi veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bu bölgeyi bizler önemsiyoruz ve buranın olabildiğince meydan olarak şehre kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak belediyemizden başlayıp, ön kısmında yer alan ve sonradan yapılan 4 katlı binayı yıkmak istiyoruz.  Bu 4 katlı bina, özellikle İsmetpaşa Caddesi tarafından gelirken tarihi değerleri olan kıymetli iki camimizin de görünürlüğünü kapatıyor. Sadece ön kısımdaki bu 4 katlı yapıyı ortadan kaldırarak, veznelerin olduğu arka kısmı dükkan, ikinci katını ise ofis haline getirmeyi ve burayı bir bedesten havasında halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” demişti.

İŞYERİ SAHİPLERİ ORTA ALANDA HİSSELERİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

www.usakgundem.com eski belediye binasının akıbetini araştırırken ilginç bir bilgiye ulaştı. Veznelerin bulunduğu kısımda ön cephelere bakan ve şahıslara ait olan işyeri sahipleri, “Veznelerin bulunduğu ortak alanda bizlerin 4-5 metre kadar hissemiz var. Tapulara bakıldığı zaman bu durum net bir şekilde görünüyor. Dönemin Belediye Başkanı Ali Erdoğan, burada vezneleri kurarken bizden kira almayacağımıza dair sözleşme imzalamamızı istemişti. Bizde hisseli yerlerimizin kamu yararına kullanılması şartı ile bu sözlemleri imzalamıştık. Şimdi bu sözleşmeler geçersizi duruma gelmiştir.

Hisselerimizin bulunduğu alan ticari amaçla kullanılacaksa bizim yerleirmiz ne olacak?” diye sordu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler