Belediyeden satılık okul bahçesi

Uşak Belediyesi tarafından Muharremşah Mahallesi’nde bulunan okul bahçesindeki bir parselin satışa çıkarılması, Uşak’ta şaşkınlık yarattı.
Belediyeden satılık okul bahçesi

Daha önce Uşak merkez ilçeye bağlı köy muhtarlığı statüsündeyken 2019 yerel seçimleri sonrası, Merkez İlçe Uşak Belediyesi’ne bağlanarak mahalle konumuna gelen Muharremşah Mahallesinde bulunan okul bahçesindeki bir parselin satışına ilk tepki İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’tan geldi.

Savaş, Muharremşah Mahallesine giderek okul bahçesinde çektiği videoda; “Şu anda daha önce köyken Uşak’ın Mahallesi olan Muharremşah Mahallesi okul bahçesindeyim. Uşak Belediyesi, tam 8 yıldır, han, hamam, arazi, kamuya ait ne varsa satmıştır.

Fakat şimdi öyle bir noktaya geldik ki; artık mahallerimizde bulunan okul bahçelerinin parsellerini bile satılığa çıkardılar. Yani şunu sormak istiyorum. “Bugün okul bahçelerini satıyorsunuz. Yarın camilerimizi de satacak mısınız?” diye sordu.

ÇEVRE YOLU ARAZİ FİYATLARINI İKİYE KATLADI

Muharremşah Mahallesi’nde bulunan Muharremşah İlkokulu ve Ortaokulu, aynı zamanda civar köylerden gelen yaklaşık 300 öğrenci ile bölge okulu konumunda. Borçları yüzünden sıkıntılı günler yaşayan Uşak Belediyesi, bu okulun bahçesinde bulunan 546,86 metrekare olan ve 114 ada ve 3 parselde kayıtlı olan araziyi 90 bin 231, 90 TL muhammen bedelle açık artırma teklif usulü ile satışa çıkardı.

Uşak Belediyesi tarafından yapılan duyuruda ihalenin 26 Kasım tarihinde yapılacağı belirtildi.

Daha önce muhtarlık üzerine kayıtlı olan tüm kamu malları, Uşak Belediyesi tarafından tabloda görüldüğü gibi satışa çıkarıldı. Borç batağı içerisinde olan Uşak Belediyesi, güney çevre yolunun bir kısmının bir kısmının geçtiği Muharremşah Mahallesinde kendine geçen ve çok değerlenen bu kamu arazilerini satarak borç yükünden kurtulmayı amaçlıyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler