Türkiye'nin ilk alaturka müzikali Aydın'da izleyiciyle buluşacak!

Türkiye'nin ilk alaturka müzikali "Yine bir Gülnihal", Aydın’ın Kuşadası ilçesinde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.
Türkiye'nin ilk alaturka müzikali Aydın'da izleyiciyle buluşacak!

Türkiye'nin ilk alaturka müzikali "Yine bir Gülnihal" ile alakalı olarak Aydın programı belli oldu. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sahnelenecek olan müzikal alaturka sevenler için tam bir müzik ziyafeti imkanı sağlıyor. Türk müziğinin bir anlamda tarihi konseptinde hazırlanan alaturka müzikal daha önce izleyenleri büyülemesi ile büyük beğeni toplamıştı.

2 ŞUBAT’TA SAHNELENECEK

Kuşadası’nda Pera Çok Amaçlı Salon’da izleyicilerle buluşacak olan müzikal için 2 Şubat tarihi belirlendi. Türk müziğinin efsaneleşmiş şarkılarının hikayelerinin anlatıldığı gösteride Türk müziğinin usta isimlerinin hayatlarından da kesitler yer alıyor. Kuşadası’nda bu müzikale büyük bir ilgi gösterilirken heyecanla 2 Şubat’ın gelmesi beklenmeye başlandı.

Türkiye'nin ilk alaturka müzikali "Yine bir Gülnihal", 2 Şubat 2024 tarihinde Pera Çok Amaçlı Salon'da seyirciyle buluşuyor.

Klâsik Türk Müziği sanatkârı Hakan Uluğ El Mugannî'nin yazdığı ve Derya Kavakdere'nin yönettiği müzikal, Türk musıkîsinde sekiz şarkının besteleniş hikâyesini sahneye taşıyor.

HEM GÖRSEL HEM İŞİTSEL ŞÖLEN

Müzikal, 19. yüzyıl İstanbul'unda batı müziğinin etkisi altında değişen sanat ortamında, Türk musıkîsinin büyük ustalarının ve aşıklarının yaşadığı dramatik olayları konu alıyor. Bestekâr Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Kantocu Peruz, Şevki Bey, Afife Jale ve Selahaddin Pınar gibi isimlerin hayatlarından kesitler sunan müzikal, hem görsel hem de işitmeyle ilgili şölen vaat ediyor.