AB duyurdu! 18 yaşındakilere ücretsiz tren bileti! Türkiye'de yararlanacak

AB tarafından yapılan açıklamaya göre bazı ülkelerde yaşanan 18 yaşındaki gençlere Avrupa ülkelerini gezmeleri için ücretsiz tren bileti verilecek.
AB duyurdu! 18 yaşındakilere ücretsiz tren bileti! Türkiye'de yararlanacak

Avrupa Birliği (AB) tarafından duyuru yapıldı. Türkiye'nin yararlanabileceği ücretsiz tren bileti bazı ülkelerde yaşayan 18 yaşındaki gençler için sunulacak. Söz konusu ülkelerdeki 18 yaşındaki 35 bin gence Avrupa ülkelerini gezebilmeleri için ücretsiz tren bileti verilecek. 

Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programındaki DiscoverEU projesi kapsamında bazı ülkelerde yaşayan 18 yaşındaki gençler için ücretsiz tren bileti sunulacak. Bu gençlerin Avrupa ülkelerini gezip görmesi için toplamda 35 bin gence imkan sunulacak. Buna göre bu gençler internet üzerinden başvuru yaparak 30 gün boyunca geçerli ücretsiz tren bileti kazanabilecekler. Peki bu fırsattan yararlanabilecek olan ülkeler hangileri? Başvurular nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

BAŞVURU YAPABİLECEK ÜLKELER

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre bazı ülkelerdeki 18 yaşında olan ve toplamda 35 bin gencin yararlanabileceği bu kampanya sunulmuştu. Peki bu kampanyadan hangi ülkeler yararlanabilecek? Bu ülkeler; İzlanda, Liechtenstein, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Norveç ve Türkiye.

ÜCRETSİZ TREN BİLETİ 30 GÜN KULLANILACAK

Avrupa Birliği tarafından sunulan bu imkandan yararlanmak için 1 Temmuz 2004 ve 30 Haziran 2005 tarihleri arasında doğan 18 yaşındaki gençlerin http://youth.europa,eu/discovereu_en adresi üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuruları değerlendirilen ve seçilen gençler 15 Haziran 2023 ile 30 Eylük 2024 tarihleri arasında en fazla 30 gün boyunca Avrupa ülkelerini ücretsiz tren bile alarak gezebileceklerdir. Sizde bu kriterlere sahipseniz başvurunuzu söz konusu adres üzerinden gerçekleştirebileceksiniz. 

İlgili Haberler