3 yemek kaşığı unu olan bu tatlı tarifini mutlaka denesin

Tatlılar, özellikle akşam saatlerinde çayın yanında sıkça aranıyor. Pek çok tatlının içine giren malzemelere kıyasla sizler için derlediğimiz bu tatlı tarifinde sadece 3 yemek kaşığı un var! İşte 3 yemek kaşığı unu olanın denemesi gereken tarif!
3 yemek kaşığı unu olan bu tatlı tarifini mutlaka denesin

Artış gösteren ekonomik krizin yanı sıra fiyatların hızlı bir şekilde artması pek çok kişinin alternatif tatlılara yönelmesine neden oluyor. Bizler de bu haberimizde 3 kaşık tatlısı tarifini sizlere açıklayacağız.

Hemen hemen her evde bulunan bu malzemeler yapabileceğiniz en güzel tatlılar için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde:

3 yumurta

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı irmik

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bunun yanı sıra şerbetini hazırlamak için de 3 su bardağı kadar süt ve 1 su bardağı kadar şekere ihtiyacınız var. Karışım kaynatılmayacak, sadece bir kap içerisinde şekerin erimesi sağlanacak.

TATLININ YAPILIŞI

Tatlıyı yaparken, ilk olarak yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla diğer kaşıklı malzemeleri ekleyin. Kaşıklı malzemelerin kaşığı tamamen doldurmasına özen gösterin.

Homojen haldeki kek karışımını hazırladıktan sonra yağladığınız fırın kabına dökün. 180 derecede önceden ısıttığınız fırına kekinizi koyun.

Kek, istenilen kıvamda piştikten sonra ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin. Ortalama 2-3 dakika sonra kekinizin üzerine şerbeti dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.