Domates maskesi tarifi! Evde şipşak yapacağınız domates maskesinin cildinize faydaları botoksu aratmayacak

Domatesin faydaları saymakla bitmiyor. Domates maskesi ile çok daha ucuz bir yöntemle cildinizi ışıl ışıl yapabilirsiniz. İşte evde domates maskesi tarifi!
Domates maskesi tarifi! Evde şipşak yapacağınız domates maskesinin cildinize faydaları botoksu aratmayacak

Domates maskesi tarifi! Evde şipşak yapacağınız domates maskesinin cildinize faydaları botoksu aratmayacak - Kullanılan kozmetik ürünleri ve güneşin olumsuz etkileri nedeniyle cilt lekeleri her geçen gün artarken sorunun çözümünün aslında evimizde her gün kullandığımız domateste olduğu ortaya çıktı.

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle son dönemde kozmetik ürünleri ve cilt bakımlarının fiyatları rekor seviyelere ulaşırken çok daha güzel ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen kişilerin kurtarıcısının domates olduğu ortaya çıktı. Domates kullanılarak hazırlanan bu 2 maske ile ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.

DOMATES SUYU BAL MASKESİ!

Domatesin içerisinde cilt için pek çok yararlı asit bulunur. Bu asitler cildinizin rengini açar ve beyazlamasına yardımcı olur. Domates ve bal karışımından oluşan maskeyi yapmak için ihtiyacınız olan bir adet domates ve bir buçuk çay kaşığı süzme bal. Karışımı hazırlamak içim öncelikle domatesi rendeleyin ve suyunu çıkarın. Daha sonra ise çıkan su ile balı karıştırın. Karışımı cildinize güzelce yedirdikten sonra toplamda 15 dakika bekletin ve ılık su ile durulayın.

DOMATES SUYU LİMON MASKESİ!

Domates kullanılarak hazırlanan bir diğer cilt maskesi ise limon suyu ile hazırlanan maskedir. Domates miktarı kadar süt ve limon suyu kullanılarak hazırlayacağınız maskeyi 20 dakika kadar cildinizde bekletin. Ilık bir suyla yıkayın ve ardından nemlendirici sürün.

Domates yoğun asitli bir yiyecek madde olduğu için yüzünüze uygulamadan küçük bir noktada deneyin ve alerjik reaksiyon gösterip göstermeyeceğini kontrol edin, bir uzmana danışarak kullanın.