Soğanı bir daha sakın yağda kavurmayın! Sebebini duyunca şok olacaksınız

Yemek yaparken hepimiz ilk olarak soğanı güzelce soyuyor, doğruyor ve hemen yağda kavurmaya başlıyoruz. Ancak bunun sağlık üzerinde pek çok olumsuz etkisi olduğunu biliyor musunuz? Haberimizi okuyunca soğanı bir daha yağda kavurmayacaksınız!
Soğanı bir daha sakın yağda kavurmayın! Sebebini duyunca şok olacaksınız

Soğan yemek hazırlarken kullanılan ilk malzemeler arasında bulunuyor. Ancak soğanın yağda kavrulmasının ciddi zararları bulunuyor. Peki, soğanı yağda kavurmak neden zararlı? Vücudumuza ne tür zararları var? İşte merak edilenler!

Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında şüphesiz ki soğan var! Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve hatta çiğ bir şekilde tükettiğimiz soğanın vücudumuza pek çok faydası olduğunu biliyor musunuz? Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile herkesin yakından tanıdığı soğan sindirilmesi biraz zor olsa da yararları ile herkesin severek tükettiği bir besin haline geldi!

YAĞDA KAVURMAYIN, ÇÜNKÜ..

Soğanı tüketirken genellikle önce yağda kavuruyoruz. Ancak uzmanlara göre soğanın yağda kavrulmadan tüketilmesi gerekiyor. Bu şekilde tüketildiğinde sağlığımız açısından ciddi zararlar oluşturuyor. Peki, yağda kavrulan soğanın tehlikeleri neler?

sogan.png

SOĞANI BU ŞEKİLDE PİŞİRİN

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre yağın yanması ve soğanın bu yağda kavrulması birtakım kanserojen maddeleri açığa çıkarmasına neden oluyor. Soğanı yağda kavurmak bu sebeple çok da sağlıklı bir hareket değil. Soğanı kullanmanız gereken yemek olursa mutlaka diğer sebzelerle birlikte çiğ bir şekilde tüketmeniz öneriliyor. Sebzeler pişmeye başlayınca salınan su ile soğanlar pişmeye başlayacaktır.

AYNI ANDA PİŞİREBİLİRSİNİZ

Yine aynı şekilde isterseniz etli yemek yaparken de soğanı pişirebilirsiniz. Kısacası soğanı yağda önceden kavurarak pişirmenize gerek yok! Sebze, et ya da tavuk yemeklerinizde soğanı aynı anda pişirebilirsiniz.