Sabahları olan bu şey genellikle akciğer kanserinin belirtisi

Çağımızın en beter ve ölüme kadar götürebilen hastalıkları arasında kanser bulunuyor. Kanserin tedavi edilebilmesi için ilk teşhis çok önemli! Ancak çoğu kişinin sabah yaşadığı bu durumunun kanser belirtisi olabileceğini biliyor musunuz?
Sabahları olan bu şey genellikle akciğer kanserinin belirtisi

Akciğer kanseri, vücutta oluşmaya başladığı zaman beraberinde birçok belirti vermeye başlıyor. Çoğu kişi bu belirtileri soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarla karıştırıyor. Uzmanların yaptığı açıklamalar da bu noktada büyük önem taşıyor. Akciğer kanserinin erken belirtisi ve teşhis edilmesi için düzenli muayene şart.

MEME KANSERİNDEN SONRA EN SIK GÖRÜLEN KANSER

Dünya genelinde meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türleri arasında akciğer kanseri bulunuyor. Akciğer kanserinin en temel sebepleri arasında sigara kullanmak bulunuyor. Hastalığın genel olarak sigara kullanılanlarda görülüyor.

BELİRTİLERİ GRİPLE KARIŞTIRILIYOR

Akciğer kanserinin belirtileri genel olarak soğuk algınlığı ya da grip ile karıştırılabiliyor. Ancak bu belirtiler ihmal edildiği zaman ne yazık ki hastalık hızlı ve ciddi bir şekilde ilerleyebiliyor. Uzmanlar kanserin erken teşhis ile belirlenmesi ile birlikte tedavinin başarılı olabileceğini ifade ediyor. Peki, akciğer kanserinin belirtileri nedir?

BİRİNCİL VE İKİNCİL AKCİĞER KANSERİ

Akciğer kanseri, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor. Hızlı yayılan bu kanser, akciğerde oluşursa birincil, diğer organlarda oluşup akciğere yayıldıysa ikincil akciğer kanseri olarak adlandırılıyor. Akciğer kanserinin en önemli belirtileri arasında öksürük bulunuyor. Geçmeyen ve sürekli balgamlı öksürük bir uzmana görünmeniz konusunda sizlere uyarı verebiliyor. Bunun dışında akciğer kanserinin diğer belirtileri şu şekilde:

Öksürük sırasında göğüste ağrı

Öksürüğün her geçen gün şiddetli bir şekilde devam etmesi

Balgamın ortaya çıkması

Balgamın kan ya da pas renginde olması

Bunların yanı sıra akciğer kanserinde en sık görülen belirtilerin başında kan tükürmek bulunuyor. Bu belirtileri yaşadığınızda hemen bir uzmandan destek alın!