SGK Tüp Bebek Tedavisinin Ne Kadarını Karşılar

 Bir nedenle çocuğu olmayan kişiler tüp bebek tedavisine başvuru yapabiliyor.
SGK Tüp Bebek Tedavisinin Ne Kadarını Karşılar

Sosyal Güvenlik Kurumu bu tedaviyi bazı şartlarda karşılıyor.

Deneme Sınırı Var

Sgk tup bebek tedavisinin ne kadarini karsilar  sorusunu merak eden çiftler, kurum tarafından en çok iki tane deneme için sınırın olduğunu bilerek hareket edebilir. Yani tip bebek tedavisine başlayan kişiler iki kere deneme ile sigortadan yararlanabilir. İlk denemede %25 ve ikinci denemede de %30 kadarını tedavi olan kişi öder. Bunun dışında emekli ve sigortalı olan kişiler 5510 sayılı kanuna göre en çok 3 kere deneme hakkına sahiptir. Son denemedeki ödemme miktarı ise % 20 dir.

Ne Gibi Şartlar Var

Tüp bebek tedavisinde sigortadan faydalanmak için kurum bazı şartları gündeme getiriyor.  Kadınların 23-40 yaş arası olması birinci şart. Ayrıca kadın ya da erkek, eski evliliklerinden çocuk sahibi olmaması gerekiyor. Diğer şartlar ise şu şekilde:

  • 5 yıllık sigortalılıkta 900 gün prim yatmış olması, Bağ Kur ve Emekli Sandığı için geçerli
  • Son 90 gündür aktif şekilde çalışmak
  • Sağlık raporu almak, yetkili sağlık kurumu üzerinden.... Sağlık kurulu raporunun verilmesi için standart sağlık raporlarından farklı bir süreç geçer.  Rapor, Kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği olan bir yerden alınmalıdır. Eğer üroloji bölümü yoksa, bu alana ait uzmanlığı olan bir kişinin konsültan görevinde bulunması gerekir.   Raporda hasta yaşı, kimlik bilgileri, tanı, endikasyon ve tedavinin uygulanışı ile ilgili dozlar belirtilmiş olmalıdır.

Tüp Bebek Merkezleri Seçimi

SGK ile tüp bebek yardımı  almak için her merkeze gidilmez. Çünkü her tüp bebek merkezinin sigorta ile anlaşması olmayabilir. Sigorta ile anlaşması olan merkeze başvuru yapılmalı, ön bilgi edinilmelidir.