Sağlık Bakanlığı 27 Bin sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Sağlık Bakanlığı 27.000 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Hangi kadrolara, ne şekilde personel alımı yapılacağı belli oldu. Ağlık Bakanlığı 27 Bin sözleşmeli personel alımı ne zaman yapılacak?
Sağlık Bakanlığı 27 Bin sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye’de merakla beklenen Sağlık Bakanlığı 27 Bin personel alım ilanı yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile beraber Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımına ilişkin tüm ayrıntılar belli oldu. Hangi kadrolara ne kadar personel alımı yapılacağı açıklanırken Sağlık Bakanlığı başvurular için tarih de açıkladı.

KADROLAR BELLİ OLDU!

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için kadro dağılımı belli oldu. Buna göre kadroda aslan payı hemşirelere verildi. 27 Bin personelin 15.000’i hemşirelerden oluşacak. Bu kapsamda ortaöğretim mezunu 2.000 ve lisan mezunu 13.000 olmak üzere toplamda 15.000 hemşire alımı yapılacak. Hemşirelerden sonra en fazla alım lisan mezunu ebe alımı olacak. Sağlık Bakanlığı 2.000 kadroyu da ebelere ayırdı. Diğer kadroların dağılımı da tablo olarak ilan edildi.

saglik-bakanligi-1.jpg

saglik-bakanligi-2.jpg

PERSONEL ALIMI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanlığı 27 Bin sözleşmeli personel alımının nasıl yapılacağı da açıklandı. Buna göre alımlar ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme sistemi ile yapılacak. Bunun için de ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından ayrıca açıklanacak. Bu kılavuz ile beraber başvuru şartları net bir şekilde ilan edilecek.

BAŞVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı 27 Bin sözleşmeli personel alımı için tercihlerin ne zaman yapılacağı da açıklandı. Buna göre adaylar tercih işlemlerini 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat 2024 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulanacak olan kurallar ise ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu ile açıklanacak.