Sadece usta aşçılar biliyor! Kayısı kıvamında yumurta haşlama yöntemi!

Yumurta haşlamanın sırrı ortaya çıktı. 60 saniyede aşçıların formülü ile hem yumurta haşlanıyor hem de kolay soyuluyor.
Sadece usta aşçılar biliyor! Kayısı kıvamında yumurta haşlama yöntemi!

Yumurta haşlamak evlerde zaman zaman sorun olabiliyor. Ya kıvam tutturulamıyor ya da zor soyuluyor. Ev hanımları yumurta haşlamak istediklerinde adeta kabus yaşıyorlar. Aşçıların yumurta haşlarken kullandıkları formül ortaya çıktı. Bu formül ile hem zamandan tasarruf yapılıyor hem de kayısı kıvamında yumurta haşlaması elde ediliyor. Büyük otellerde dahi uygulanan bu yöntem ile aşçılar hünerlerini sergiliyorlar.

YUMURTA HAŞLAMANIN EN KOLAY YOLU!

Yumurta haşlarken bir kabın içerisine musluk suyu konularak yumurtalar da içine ekleniyor ve ocağın altı yakılıyor. En klasik yöntem olan bu formül aslında çok yanlış bir yöntemmiş. Usta aşçıların yöntemine göre önce bir kabın içerisinde su kaynatılmalı. Su kaynadıktan sonra yumurtalar kaynayan suya eklenmeli.

Kaynar suya eklenen yumurtanın bulunduğu tencerenin de kapağının da kapatılması gerekiyor. Kapak kapandığında sıkışan buhar ile de sıcaklık artırılıyor. Bu daha sağlıklı bir yumurta pişirme yöntemi olarak dikkat çekiyor.

Denilen sistemde tencerenin içinde 60 saniye bekletilen yumurtalar hemen soğuk suya alınarak burada bekletilir. Buzlu suyun içine koymak da bir yöntemdir. Bu da yumurtanın kabuğunun kolay soyulmasını sağlayacaktır. Sıcak sonrası soğuk şoku ile yumurta kabuğundan çok rahat ayrılacaktır.

Uygulanan bu yöntem ile hem kıvamında haşlanmış yumurta elde edilecek hem de kabuğu zorlanmadan soyulabilecek. Pek fazla bilinmeyen bu yöntem son dönemlerde yaygınlaşmaya başladı. Yumurta haşlamayı çok basit bir hale getiren bu yöntem ile ev hanımları usta aşçılar gibi mutfakta şov yapacaklar. Zamandan tasarruf ediliyor olması ise ayrı bir güzellik oluyor.