Pilavınızı böyle yaparsanız kaşıktan tane tane dökülecek! 25 yıllık usta o sırrı açıkladı

Kimi zaman ana yemek olan kimi zaman da ana yemeklerin yanında aranan bir lezzet olan pilavı yapmak çok zor! Özellikle büyüklerin deyimine göre pilavı yapan biri bütün yemekleri yapabilir! 25 yıllık ustalar tane tane pilavın sırrını verdi!
Pilavınızı böyle yaparsanız kaşıktan tane tane dökülecek! 25 yıllık usta o sırrı açıkladı

Tane tane pilav yapmak aslında o kadar zor değil! Sadece belirli kriterlere dikkat etmeniz halinde pilavınızdan bir tabak yiyen garanti olarak ikinci tabağı isteyecek! Peki, tane tane pilav nasıl yapılır? Kaşıktan resmen tane tane dökülen pilavın tarifi ve püf noktalarını sizler için açıklıyoruz.

TANE TANE PİLAVIN SIRLARI

Pirinç pilavı, Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasındadır. Herkes lezzetli bir pilav yemek isteyebilir. Ancak lezzetli bir pilav yapmanın bazı temel sıraları bulunuyor. İşte tane tane pilavın o sırları:

Tane tane bir pilav için dikkat etmeniz gereken en temel nokta pirincinizin doğru seçilmesi. Mutlaka baldo pirincinizin olması gerekiyor!

Daha sonra pilavı pişirmeden önce pirincinizi ortalama 10-15 dakika kadar ıslamalı, nişastasından ayrılmasını sağlamalısınız. Yıkanmayan ve suda beklemeyen pirinç lapalaşacaktır!

Pirinci pişirirken mutlaka kavurmalı ancak ocağın altını çok açmamalısınız. Kavururken sıvı yağını bir miktar fazla koymalısınız. Aşçılara göre en iyi pirinç pilavı yağlı olan pilavdır.

Kavurma işleminden sonra suyunu koymalı ve kapağı uzun süre açmamalısınız. Tereyağını suya eklediğiniz pilavı 1- 2 dakika karıştırın ve pişene kadar kapağını kapalı tutun.

Kavurmayı başarılı bir şekilde yaptığınızı anlamak için tencereyi hafif bir şekilde salladığınızda pirinçlerinizin ayrılması ve sallanması gerekiyor.

Pilavınızı lezzetlendirmek için et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz. Ancak tabi ki şart değil!