Tesisat ustası sır gibi sakladığı püf noktasını açıkladı! Tıkanan lavabo şıp diye açılacak

Evlerde yaşanan en büyük sorunlardan biri de tıkanan lavabo sorunları olarak öne çıkarken tesisat ustası tıkanan lavaboyu açmak için en etkili yöntemi açıkladı.
Tesisat ustası sır gibi sakladığı püf noktasını açıkladı! Tıkanan lavabo şıp diye açılacak

Tesisat ustası sır gibi sakladığı püf noktasını açıkladı! Tıkanan lavabo şıp diye açılacak - Tıkanan lavabolar evlerde yaşanan en büyük sorunlar arasında yer alırken özellikle de lavabosunu dikkatli kullanmayan kişiler için sorun bir süre sonra kronik hale gelebilmektedir.

Tıkanmış lavaboları açmak için farklı çok sayıda yöntem kullanılırken en etkili yöntemi tesisat ustası açıkladı. Lavaboyu açmak için ilk yapılması gereken biriken suyu mutlaka boşaltmaktır. İster lavabonun altındaki gider sökülerek isterse de lavabonun içinden suyun kap ile alınması yöntemi ile su önce boşaltılmalı ve gidere müdahale daha etkili hale getirilmelidir.

TIKANMIŞ LAVABOYU AÇMAK İÇİN EN ETKİLİ YÖNTEM NEDİR?

Tıkanan lavaboyu açmak için kullanılabilecek en etkili yöntem karbonat ve sirke olarak önerildi. Pek çok kişinin günlük hayatında mutfağında kullandığı bu ikili suyu boşaltılan lavaboya dökülmesi durumunda adeta mucize yaratmaktadır.

İlk olarak suyu alınan lavabonun delik bölümüne 1 çay bardağı kadar karbonat dökün. Gerekirse elinize eldiven takarak arada karbonatı delikten elinizle deliğe doğru itin. Ardından 2 su bardağı sirkeyi karbonatın üzerine dökün ve 5 dakika bekleyin. Son olarak lavabonun içerisine 5 litre kadar kaynar suyu dökün. Su gitmezse bir pompa kullanarak lavaboyu pompalayın.

Suyun gitmesinin ardından soğuk suyu açarak lavabodan su akışını devam ettirin. Su çok hızlı gitmiyorsa bu durumda bir kere daha aynı işlemi tekrarlayın ve suyun hızlı akmasını sağlayın. Gerekirse kullandığınız malzemeleri arttırın.