Meğer hep yanlış yapıyormuşuz! Çay, böyle demlenince zehre dönüşüyor

Çay, günlük hayatımız içerisinde en çok tükettiğimiz içeceklerin başında geliyor. Kahvaltıda, gün içerisinde, ikindi vakti ya da akşam televizyon izlerken hemen hemen her evde çay demleniyor! Ancak yıllarca çayı yanlış demlediğimiz ortaya çıktı.
Meğer hep yanlış yapıyormuşuz! Çay, böyle demlenince zehre dönüşüyor

Türk mutfağının açık ara yaz kış en çok tercih edilen lezzetleri arasında çay geliyor. Severek ve keyifle tükettiğimiz çayı meğer yıllarca yanlış demliyormuşuz! Yanlış demlenen çayın ise resmen zehre döndüğü ortaya çıktı. Peki, doğru çay nasıl demlenir? Doğru çay demleme teknikleri neler?

Çay, pek çok kişi tarafından keyifle tüketilen bir lezzet haline geldi. Birçok kişinin limonlu ya da şekerli olarak tükettiği bu lezzet, doğru bir şekilde demlendiğinde tam bir lezzet furyasına dönüşüyor! Sağlık açısından da belirli oranda tüketildiğinde yararı olan çayın doğru demleme taktiğini biliyor musunuz? Öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız!

SICAK SU KOYMAK BAYATLATIYOR

Hemen hemen her evde çay demlerken pek çok kişi aynı hayatı yapıyor. Yapılan en büyük hataların başında çayın üzerine sıcak su dökmek geliyor. Ancak bu şekilde çay hem rutubetleniyor, hem de daha içmeden bayatlamaya başlıyor.

Aynı zamanda çayın üzerine direkt kaynar su dökmek, çayın demlenmesine değil, haşlanmasına yol açıyor.

DOĞRU ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ

Doğru çay demlemek istiyorsanız, ilk olarak suyu demliğe dökmeniz gerekiyor. Kayar suyu demliğe döktükten sonra üzerine çayı eklemelisiniz. Bu şekilde doğru çay demleme tekniği ile keyifli bir çay içebilirsiniz!

Çayın üzerine çok kaynar su eklendiğinde, çayın içeriğinde bakteri oluşmasına neden olur. Bu sebeple içtiğinizde çayda acımsı ya da buruk bir tat geliyorsa, bu yüzdendir.

Kısacası, çayı doğru demlemek istiyorsanız, önce su üzerine çay tekniğini benimsemeniz yeterli olacaktır. 15-20 dakika içerisinde çayınız hazır!