Artık ekmekleri çöpe atmayacaksınız! Ekmek israfına son verecek yöntem!

Ekmek israfını önleyebilmek için doğru ekmek saklama koşulları merak ediliyor. Evlerde ekmekler nasıl muhafaza edilmelidir?
Artık ekmekleri çöpe atmayacaksınız! Ekmek israfına son verecek yöntem!

Ekmek israfı evlerde aile bütçesine küçük de olsa olumsuz şekilde yansıyor. İsraf edilen ekmekler genellikle doğru saklanamadığı için ziyan oluyorlar. Ekmeğin uzun ömürlü olması için neler yapılmalıdır? Ekmek israf edilmesini engelleyecek yöntemler nelerdir? Evlerde ekmek israfının önüne nasıl geçilir?

BUZDOLABINA EKMEK KOYMAYIN!

Ekmekler uzun süre muhafaza edilebilsin diye genellikle buzdolabında saklanırlar. Ancak bunun doğru bir yöntem olmadığını gıda mühendisleri açıkladılar. Buzdolabına giren ekmek içerisinde bulunan karbonhidrat molekülleri kristalize olup ayrışıyorlar. Bu da ekmeğin bozulma sürecini hızlandırıyor. Daha uzun muhafaza edilsin diye saklanan ekmekler buzdolabında daha hızlı bozuluyorlar.

DONDURUCU KESİN ÇÖZÜM!

Kullanılmayan ekmekler daha sonra tüketilmek üzere saklanacaksa dondurucu tercih edilebilir. Dondurucuda sıcaklık çok daha düşük olduğu için buzdolabındaki etki oluşmayacaktır. Ancak dondurucuda ekmek saklanacaksa bu ekmekler 3 ay içerisinde tüketilmelidir.

EKMEK 2 GÜN SAKLANIR!

Ekmekleri bozulmadan ve lezzet kaybına uğramadan saklamak istiyorsanız oda sıcaklığında en fazla 2 gün durabiliyorlar. 2 gün geçmişse ekmek bozulmaya başlayacaktır. Ekmek oda sıcaklığında saklanacaksa poşette, ekmek dolabında muhafaza edilirse kullanım ömrü bir miktar daha fazla olacaktır.

SICAK EKMEKLERE DİKKAT

Sıcak ekmek en çok tercih edilen ekmekler arasındadır. Ancak bu ekmeklerin muhafazası ve saklama koşulları çok farklıdır. Sıcak ekmek kesinlikle poşete konulmamalıdır. Sıcaklığın etkisi ile terleme yapacak olan poşet ekmeğim çok daha hızlı bir şekilde küflenmesine neden olurlar. Sıcak ekmek saklanacaksa kesinlikle soğutulmalıdır. Soğutulan ekmek de bir bütün hale saklanırsa kullanım ömrü uzun olur.

DONMUŞ EKMEĞİ FIRINA ATMAYIN

Donmuş ekmekleri yeniden kullanmak için yapılan en büyük hata bu ekmekleri fırına atmak oluyor. Fırına atılacak donmuş ekmekler önce oda sıcaklığında çözülmeli, sonra fırına atılmalıdır. Bu şekilde hem sağlıklı hem de yeni pişmiş gibi lezzetli bir ekmek yenilebilir.