Mutfakta enerji tüketimini azaltmanın püf noktaları! Faturalar yarı yarıya düşüyor!

Mutfaklar evlerde en yoğun şekilde enerji tüketimi yapılan alanların başında geliyor. Mutfakta enerji tüketimini en aza indirmenin püf noktaları nelerdir?
Mutfakta enerji tüketimini azaltmanın püf noktaları! Faturalar yarı yarıya düşüyor!

Artan enerji maliyetleri karşısında insanlar enerji tüketimlerini en düşük seviyeye çekmek için her yolu deniyorlar. Evlerde en çok enerji tüketimi ise mutfaklarda yapılıyor. Mutfaklarda bulunan elektronik cihazlar yüksek enerji tüketimine neden olan eşyaların başında geliyorlar. Mutfaklarda enerji tasarrufu nasıl yapılır?

TASARRUF EŞYA ALIRKEN BAŞLIYOR!

Enerji tasarrufu yapılacaksa buna uygun eşyaların alınması gerekiyor. Alınacak eşyaların enerji sınıfının kesinlikle A olması gerekiyor. Hatta enerji tasarrufunda A+++ olan cihazlar çok az elektrik tüketimi yapacaklardır. Bu cihazlar bir miktar daha pahalı olabilir. Ancak harcayacakları elektrik dikkate alındığında daha pahalı olanı seçmek tasarrufun başlangıcı oluyor.

BUZDOLABI ÇOK TÜKETİYOR!

Evlerde 24 saat çalışan buzdolapları oldukça yüksek enerji harcaması yapıyorlar. Enerji tasarrufuna uygun bir buzdolabının seçilmesi ile işe başlanması gerekiyor. Ancak bunu yapmak tek başına yeterli olmaz. Buzdolabının iç ısısının muhafaza edilebilmesi için kapağının sık sık ve uzun süreli açılmaması gerekiyor. Eğer dışarıdan sıcak hava içeriye nüfuz ederse buzdolabı havayı soğutmak için daha fazla enerji harcayacaktır.

Buzdolaplarının yazın ve kışın aynı sıcaklıkta çalışması da gereksizdir. Kışın sıcaklık seviyesi bir miktar artırılabilir. Bu da bir miktar enerji tasarrufu sağlayacaktır. Ayrıca buzdolabı gibi soğuk havaya muhtaç cihazların ısı kaynaklarına yaklaştırılmaması gerekir. Buzdolapları mutfakta radyatörlerin olabilecek kadar en uzağına yerleştirilmelidirler.

Bulaşık makinesi de bir diğer enerji tüketimi yapan cihazdır. Bulaşıklar elde yıkanırsa çok daha fazla su harcanacaktır. Bulaşık makinesini kullanmak tasarruf yoludur. Bulaşık makinesini çalıştırırken tam dolu olmasına dikkat edilmelidir. Tam dolmamış makine çok daha fazla enerji harcaması yapar.

Fırınlar da yüksek enerji ile çalışan cihazlardır. Fırınlar çalıştırıldıklarında kapağı sürekli açılıp kapanmamalıdır. Bunu yapmak enerji harcamasını yükseltir. Onun yerine kapağı açmamak en etkili yoldur. Ayrıca yemek pişmeye yakın fırın kapatılıp kendi sıcaklığından yararlanmak da enerjide tasarruf sağlayacaktır.