Koltuk altı terlemesine son! Günde 10 bardak içmeniz gerekiyor

Aşırı terleme hastalığınız varsa bu önerilere mutlaka göz gezdirin. Uzmanlar tarafından önerilen bu tüyoları uygulayın. Terlemeyi engellemenin yolları.
Koltuk altı terlemesine son! Günde 10 bardak içmeniz gerekiyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte aşırı terleme sorunu olan kişiler zor zamanlar geçiriyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken bazı tüyolar bulunmaktadır. Sıcak yaz günlerinde terlememek tabi ki imkansız. Ama aşırı terleme hastalığı sebebiyle yaz mevsimi bazı insanlar için korkunç geçiyor. Bu yüzden bazı öneriler ile terlemeye son verebilirsiniz. Peki bu öneriler nelerdir? 

Günlük olarak yapılan bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek ve düzene sokarak koltuk altı terlemesini önleyebilirsiniz. Aşırı koltuk altı terlemesi çok rahatsız edici bir durumdur. Bu sebeple dört mevsim de terleyen bir yapınız varsa alışkanlıklarınızı değiştirerek bu sorunu halledebilirsiniz. İşte detaylar haberimizde.

KOLTUK ALTI TERLEMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Öncelikle koltuk altı terlemesini önlemek için rahat ve nefes almasını sağlayacak kıyafetler giymeyi tercih etmelisiniz. Sizi terletmeyecek bol kesim, pamuk ya da keten gibi doğal kumaşlar tercih edin. Terlemeyi önleyen maddeleri ve ilaçları da kullanabilirsiniz. Bunun için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Reçeteli terleme ürünlerini kullanarak da aşırı terleme hastalığının önüne geçebilirsiniz. Ter üretimini azaltmaya yarayan alüminyum klorür içeren ürünler tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca geceleri yatmadan önce mutlaka deodorant ya da roll-on kullanmayı tercih edin. Bu ürünler gece boyunca koltuk altı terlemesinin önüne geçecektir. Sabah daha iyi uyanmazına yardımcı olacaktır.

Günde 8- 10 bardak kadar su tüketmeniz önerilmektedir. Yaz mevsiminde oldukça su kaybı yaşanmaktadır. Bu da terlemeyi daha çok artırmaktadır. Bu sebeple bol su tüketerek terlemenin önüne geçebileceksiniz. Günde en az 8-10 bardak su tüketmeye mutlaka özen gösterin. 

İlgili Haberler