Mide ve bağırsak sorunu yaşayanlar dikkat! Bu yağdan düzenli olarak kullanın farkı görün

Mide ve bağırsak problemleri Ramazan ayında daha da artıyor. Bu nedenle midede ve bağırsakta oluşan bu sorunların çözümünü arayan vatandaşlara uzmanlardan bir öneri daha. Sarı kantaron yağı ülser gibi mide ve bağırsak hastalıklarına oldukça iyi gelmektedir.
Mide ve bağırsak sorunu yaşayanlar dikkat! Bu yağdan düzenli olarak kullanın farkı görün

Mide ve bağırsak problemleri yaşanlara güzel haber. Sarı kantaron yağı düzenli olarak küçük miktarlarda içildiği zaman mide ve bağırsak problerinden eser bırakmıyor.

Dünyada ve Türkiye'de sarı çiçekleriyle bilinen sarı kantaron kendiliğinden yetişmektedir. Ülkemizdeki iklim bölgelerinin çoğunda yetişen sarı kantaronun yağı elde edilerek kullanıldığında şifa kaynağı oluyor. Sarı kantaron yağı cilt sornlarından sindirim sistemine birçok derde deva olarak kullanılmaktadır. Nemlendirici özelliğine sahip olan sarı kantaron yağı saçlı ya da saçsız deriye uygulandığı zaman cilde parlaklık vermektedir. 

SARI KANTARON YAĞININ FAYADASI

Sarı kantaron yağı yapılan araştırmalara göre güneş yanıklarına, ciltte oluşan yaralara ve yüzeysel morluklara iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Bunun yanında ülsek gibi bazı mide ve bağırsak sorunlarında iyi geldiği ispatlanmıştır. İçerisinde bulunan naftodiantronlar (hiperisin) ve fluroglisinoller gibi antioksidan, antienflamatuar, antikanser ve antimikrobiyal içermesi sebebiyle yaralı iyileştirme etkisi de bulunmaktadır. Bunun yanında ağrı kesici özelliği sebebiyle de ağrıyan yerlere masaj yapılması da faydalı olacaktır. 

Eski Yunan ve Roma kaynaklarına göre ise sarı kantaron yağının akciğer, mide, böbrek, bağırsak ve idrak yollarındaki kronik hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Yatalak hastalarda oluşan bası yaralarının tedavisinde de kullanılmaktadır. 

Sarı kantaron nörolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Boyun tutulması, baş ağrısı, omurilik hastalıklarına da faydası olduğu yapılan araştırmalar sonucunda öğrenilmiştir. Türkiye'de ise soğuk algınlığına, şeker hastalığına, ülser, mide ve bağırsak hastalıkları gibi rahatsızlıklar için kulanılmaktadır. Sarılığa ve safra kanalı sorunlarında da sarı kantaron yağı kullanılmaktadır. 

İlgili Haberler