Klimada tasarruf etmek mümkün! Bunları yapın faturanız yarı yarıya düşsün

Son dönemlerde yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı klima kullanımı oldukça arttı. Vatandaşlar klimada tasarruf sağlamanın yollarını araştırmaya başladı. Klima çalıştırırken tasarruf sağlamak mümkün. Uzmanlar açıkladı.
Klimada tasarruf etmek mümkün! Bunları yapın faturanız yarı yarıya düşsün

Son zamanlarda yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı klima kullanımı da arttı. Böylece enerji kullanımı da artmış oldu. Hal böyle olunca faturalar kabarık gelecek gibi duruyor. Vatandaşlar klima çalıştırırken nasıl tasarruf sağlanacağını merak ediyor ve araştırıyor. Bizde Uşak Gündem olarak klimada tasarruf sağlamanın ipuçlarını araştırdık. Peki klimada tasarruf nasıl sağlanır? İşte detaylar.

Klima kullanımında tasarruf sağlamak mümkün. Bunun için uzmanlardan öneriler geldi. Yazın klima sürekli çalıştığı için faturaların fazla gelmesi vatandaşları koktuyor. Hal böyle olunca faturalardan tasarruf sağlamak amacıyla klimayı çalıştırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda araştırmalar yapılıyor. Klima tasarrufu sağlamak için birkaç noktaya dikkat edilmesi gerekiyor.

KLİMA ÇALITIRIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre ortam için gereğinden büyük ya da küçük klimalar enerji tasarrufu yapılmasına engel olabiliyor. Özellikle yeni nesil klimaların pek çoğu enerji tasarruf modu ile birlikte gelmektedir. Gereksiz enerji kullanımının önüne geçen bu modlar özellikle uzun süre klima çalıştırılan ortamlarda önerilmektedir.

Mesela salondaki oturma grubuna ya da yemek masasına uzak bir noktaya klimayı monte etmek de bu tasarruflar arasında yer almaktadır. Klimanın odada en nitelikli şekilde çalışacağı yere montajının yapılması gerekiyor. Bu sebeple cihazın montajı için en ideal nokta bulunmalıdır. 

Klimayı kullanırken çalıştırılan dereceye de dikkat edilmesi gerekmektedir. Klimanın tasarruflu kullanımının yollarından biri de sıcaklık ayarını yapabilmekten geçmektedir. Gelede yaz aylarında 24 ile 26 derece arasında bir sıcaklık tercih edilmektedir. Düşük sıcaklıklar enerji tüketimini artırabilir. Programlanan klima termostatları ortam sıcaklığını sabit tutma özelliğine sahiptir.

Böylece klimanın çok daha fazla çalışıp enerji sarf etmesini engellediği gibi yakmasını da engellemektedir. Bu da tasarruf etmenin en önemli adımı olarak açıklanmıştır. Gereksiz klima çalıştırılmamalıdır. Kapılar ve penceler kesinlikle kapalı olmaldır. Kirli filtreler kilmanın verimini düşürebilecektir. Filtrelerin mutlaka düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Klima kullanımı ve daha fazla enerji harcamamak için bu da oldukça önemli bir adımdır. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler