Kanepelerden çıkmayan inatçı lekelere çözüm! En etkili temizleme yöntemi!

Koltuk ve kanepeler en çok kirlenen eşyalar arasında yer alıyor. Peki ama inatçı lekelere karşı ne yapılmalı?
Kanepelerden çıkmayan inatçı lekelere çözüm! En etkili temizleme yöntemi!

Kanepelerden çıkmayan inatçı lekelere çözüm! En etkili temizleme yöntemi! Süet yada deri koltuklar kolayca kirlenen bir yapıya sahiptir. Ayrıca her kumaşın temizleme sistemi de farklılık gösteriyor. Peki ama inatçı lekelere karşı püf noktalar nelerdir? Koltukları temizlerken nelere dikkat edilmelidir?

Öncelikle koltuğa dökülen herhangi bir şeyin leke bırakma süresi de bu noktada önemlidir. 30 saniye içinde dökülen besini ya da herhangi bir şeyi hemen temizlemeniz sizin yararınıza olacaktır. Her türlü farklı döşemelik kumaş kullanılarak tasarlanan kanepelere hangi malzemelerin zarar vermeyeceğinden emin olmak önemlidir. Bundan dolayı kumaş kanepelerin nasıl temizleneceği konusunda da temizlik uzmanları neler yapılması gerektiğini paylaştı.

Koltuktan deterjan lekesi nasıl çıkar? - Pratik Bilgiler Haberleri

KANEPE LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Kanepelerde derin bir temizlik dahi lekeleri çıkarmaz. Bundan dolayı temizlik uzmanları bu noktada en etkili olanın yumuşak bir leke çıkarıcı olduğunu söylüyor. Ayrıca leke çıkarıcılarda da dikkat edilmesi gereken hususlar yer alıyor. Öncelikle kullanacağınız leke çıkarıcının kaliteli olması gerekiyor. Kimi kalitesiz leke çıkarıcılar kanepeler başta olmak üzere halıda da etkili olmuyor.

Leke çıkarıcıyı kanepenizin lekeli kısmına damlatarak bir kaç dakika bekledikten sonra temiz bir fırça ya da bez ile ovalamanız gerekiyor. Kuruduktan sonra kanepenizde lekeden eser kalmayacaktır.